VI.BE

Liveurope verwelkomt 5 nieuwe leden

Liveurope verwelkomt 5 nieuwe leden

Het Europese netwerk van concertzalen dat internationale uitwisseling van opkomende acts ondersteunt, breidt uit. De nieuwe leden komen voornamelijk uit de Balkanregio.

06.04.21

Nieuws

Liveurope is een netwerk van concertzalen dat de programmatie van talentvolle Europese acts wil stimuleren. Dit doen ze door middel van een financiële tegemoetkoming voor programmatoren die opkomende talent een plek geven in hun zaal. Het netwerk wordt gesteund binnen het Creative Europe-programma van de Europese Commissie, en kent haar uitvalsbasis in de Brusselse Ancienne Belgique.

Onlangs kondigde Liveurope aan dat er zich maar liefst vijf nieuwe zalen zullen aansluiten bij de Liveurope-familie. De organisatie lanceerde daartoe een open oproep. MKC (Skopje, Noord-Macedonië), Močvara (Zagreb, Kroatië), Nová Cvernovka (Bratislava, Slovakije), Posthof (Linz, Oostenrijk) en Principal Club Theater (Thessaloniki, Griekenland) kwamen als meest geschikte nieuwe partners uit de bus.

“We zijn ontzettend trots dat we deze organisaties mogen verwelkomen in onze familie van iconische concertzalen.”

elise phamgia, coordinator liveurope

Naar verluidt gaven de zalen blijk van een sterke nationale en internationale reputatie, en delen ze de waarden die Liveurope vooropstelt. Ook de geografische spreiding speelde een rol. Het netwerk hecht er belang aan zich nog meer te verankeren in de Balkanlanden.

Op de website van Liveurope kan je meer te weten komen over de selectieprocedure die aan deze uitbreiding voorafging, en over de nieuwe leden in het algemeen.

Promo adverteren

Reclame