VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

LIVE2020 maakt balans op, met oproep aan het publiek

Solidariteitsfonds LIVE2020 kon de afgelopen maanden 90 dossiers goedkeuren, en steunt zo lokale organisatoren en beginnende artiesten die financiële hulp konden gebruiken bij het opstarten van hun project. Daarnaast trekt het fonds aan de alarmbel en doet het een duidelijke oproep naar het publiek.

24.11.21

Nieuws

 Sinds enkele maanden weerklinkt er opnieuw livemuziek op onze concertpodia. Fans, artiesten, crew, medewerkers van zalen en organisatoren… genieten met volle teugen. De livemuzieksector, hard getroffen door de COVID-19 crisis, kruipt stap voor stap uit het diepe dal. De sector toont zich veerkrachtig en bewijst concert na concert dat fans coronaveilig samenbrengen om van livemuziek te genieten kan. De weg terug naar normaal is echter lang. Nieuwe maatregelen en ongerustheid over de nieuwe golf maken dat ticketkopers afhaken, sommige optredens weer uitgesteld worden. LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector, biedt sinds anderhalf jaar broodnodige steun aan sectorgenoten – individuen en organisaties – die een duwtje in de rug kunnen gebruiken en blijft dat vooral ook doen.

Tot op heden werd er door LIVE2020 één miljoen euro ingezameld dankzij de massale vrijgevigheid van individuen en bedrijven en dankzij de talrijke solidariteitsacties.  Vier steunrondes werden uitgeschreven, goed 700.000 euro reeds uitgekeerd. Waar in de eerste rondes de focus lag op het toekennen van een extraatje aan de meest zwaar getroffenen in de sector, aan zij die het door de crisis moeilijk hadden om de eindjes aan mekaar te knopen, ligt de focus nu op het steunen van lokale relance-initiatieven en beloftevolle artiesten die hun liveplannen door corona in het water zagen vallen. Een onafhankelijke jury, bijgestaan door de Koning Boudewijnstichting, keurde afgelopen maand 90 dossiers goed in een vierde steunronde, goed voor bijna 200.000 euro die de komende weken uitgekeerd wordt. LIVE2020 wil de risico’s voor lokale organisatoren beperken en hen op deze manier stimuleren om terug te gaan programmeren. Opstartende artiesten worden een hart onder de riem gestoken en aangemoedigd om projecten die door corona in de kast waren verdwenen toch te realiseren.

De livemuzieksector is nog steeds een sector in nood. Blijf – ondanks de nieuwe maatregelen – toch naar concerten gaan: dat is de grootste steun die je kan bieden.  

LIVE2020 blijft als solidariteitsfonds steun bieden aan de sector. LIVE2020 laat wie getroffen is niet los. LIVE2020 steunen kan door een gift over te maken, een solidariteitsactie te steunen of er zelf één op te zetten. Meer info via live2020.be. Samen zijn en blijven we #UnitedForLiveMusic.

Promo adverteren

Reclame