VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Klara zet twintig veelbelovende muzikanten in de kijker tijdens De Twintigers

Klara zet twintig veelbelovende muzikanten in de kijker tijdens De Twintigers

Door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen wil Klara een extra inspanning leveren. In het kader van haar twintigste verjaardag laat Klara de luisteraars vanaf volgende week kennismaken met twintig veelbelovende twintigers in De Twintigers.

08.01.21

Nieuws

Vanaf maandag 11 januari tot juni 2021 kijkt Klara naar de toekomst en stelt de zender in een nieuw programma De Twintigers een generatie twintigers voor die het verschil maakt. De jonge muzikanten komen uit verschillende hoeken die tot de muziekradius van Klara behoren: klassiek, jazz en world. 

De zender zet wekelijks één muzikant in de schijnwerpers, met bijdragen in verschillende programma's, online aandacht en een gestreamd liveconcert vanuit Studio Toots als hoogtepunt:

  • Espresso (maandag): de muzikale twintiger van de week stelt zich kort voor.
  • Music Matters (maandag tot donderdag): een dagelijkse bijdrage over vier sleutelwerken die iets meer vertellen over hem/haar.
  • Klara Live (donderdag): de twintiger stelt zichzelf voor door middel van een livesessie in Studio Toots, vergezeld door maximaal drie muzikanten. 
  • Online: op klara.be en in de Klara-app is een aparte programmapagina te vinden met de livestream van het concert, foto’s, video-opnames en een kort filmpje. De concerten worden ook live uitgezonden en zijn nadien te herbekijken via VRT NU.

De selectie

Klara hecht veel belang aan muzikale kwaliteit en hield dat criterium voor ogen bij het selecteren van de jonge muzikanten. Ze zijn allen tussen de 20 en 29 jaar oud op het moment van uitzending. Ze staan aan het begin van hun carrière of hebben zich al met enkele opnames laten opmerken, en onderscheiden zich door hun opvallende persoonlijkheid of maturiteit.

World/Folk

Adhil Benhsain (oud, altviool, darbouka)
Marieke Van Ransbeeck (musette, doedelzak)

Jazz

Casper Van de Velde (jazzdrums)
Lennert Baerts (saxofoon)
Nabou Claerhout (trombone, compositie)
Tim Eysackers (jazzpiano)

Meer informatie

Website

Promo adverteren

Reclame