VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Keychange conferentie zet gendergelijkheid in de muziek op de agenda

Op donderdag 5 november wordt het online platform van de Reeperbahn conferentie opnieuw tot leven geroepen in het kader van genderdiversiteit binnen de muziekindustrie.

02.11.20

Nieuws

Keychange is een beweging die wijst op de genderongelijkheid binnen de muzieksector. Ze onderneemt actie om ondergerpresenteerde genders te empoweren via capacity building, mentoring en netwerking.

De beweging wordt gedragen door 300 organisaties uit meer dan 40 landen, waaronder WDR Cosmo (Duitsland), PRS for Music (Verenigd Koninkrijk), Music & Media (Finland). Ook de Belgische organisaties Q-O2, Sfinks Festival en Festival 20/21 onderschrijven de missie van de beweging.

Op donderdag 5 november 2020 stelt het Reeperbahn Festival haar online conferentieplatform ter beschikking van Keychange. Het opzet van de Keychange Focus Day is even nobel als eenvoudig, namelijk een antwoord bieden op de vraag: hoe kunnen we ervoor zorgen dat ondervertegenwoordigde genders meer aandacht krijgen binnen alle facetten van de muzieksector?

Wij zetten ondervertegenwoordigde genders op de mainstage van de muziekindustrie!

Keychange

Maar één groot nadeel viel ons op: ondanks de breed uitgestuurde communicatie (in het Engels) is slechts een vierde van de conferentienamiddag in het Engels te volgen. De overige panels en keynotes zullen in het Duits plaatsvinden. Een gemiste kans? Of de ideale gelegenheid om je Duits nog wat bij te schaven? We laten het aan jou.

Registereren is gratis en kan via deze link. Het tijdschema ziet er als volgt uit.

Tijdschema

13.30u - 14.20u
Welkom & Panel: Quo vadis Quote?

14.20u - 15.00u
Keynote-Interview met Alin Coen: Cultuur als drijvende kracht voor politieke verandering

15.00u - 16.00u
Workshop met Sarah Dessai: De rust in de storm – De kunst van de meditatie (Engels)

16.00u - 17.00u
Panel: Female Leadership

Meer info

Keychange Focus Day
Keychange.eu

Promo adverteren

Reclame