VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Kan je binnenkort probleemloos samen repeteren vanop afstand?

Kan je binnenkort probleemloos samen repeteren vanop afstand?

Repeteren is jammer genoeg al een hele tijd niet meer mogelijk gezien de huidige situatie. Imec, Koor&Stem, Vlamo, Wisper, Muziekmozaïek en VI.BE werken samen aan een oplossing die repeteren vanop afstand mogelijk moet maken. Maak kennis met de Music Box.

22.04.21

Nieuws

Voor elk probleem is er een oplossing. Al maandenlang kunnen bands en gezelschappen niet fysiek samenkomen om te repeteren. Noodgedwongen zochten verschillende spelers uit de sector naar een oplossing. Het internationale onderzoekscentrum imec en Koor&Stem zetten de afgelopen maanden samen met vier andere amateurkunstenorganisaties (Vlamo, Wisper, Muziekmozaïek en VI.BE) hun schouders onder de ontwikkeling van een MUSIC BOX, een apparaat dat het mogelijk moet maken om samen muziek te maken, zonder dat je fysiek samenkomt. Daarvoor krijgen ze steun van de Koning Boudewijnstichting.

Music Box

Menig muzikant ondervond het de afgelopen maanden zelf: online repeteren is niet makkelijk, want er zit al-tijd vertraging op het signaal. Net daar wil de MUSIC BOX – een klein doosje – verandering in brengen. Het apparaat maakt de vertraging onmerkbaar klein waardoor de gebruikers (zangers en/of muzikanten) een gevoel ervaren van samen synchroon te zingen en te spelen... vanop afstand.

Testfase

Momenteel zit de MUSIC BOX nog volop in een testfase, maar de resultaten zijn erg hoopgevend. De prototypes werden al getest met enkel lovende reacties: het gevoel van opnieuw samen te repeteren is er eindelijk weer. Op basis van deze resultaten werkt VI.BE samen met imec en de andere 4 amateurkunstenorganisaties de komende maanden hard verder aan de ontwikkeling van de MUSIC BOX. Stay tuned!

Promo adverteren

Reclame