VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Jazzahead! Virtual Session #1: het succesverhaal van Bel Jazz Fest
lubiana @ bel jazz fest © shamrockraver photography

Jazzahead! Virtual Session #1: het succesverhaal van Bel Jazz Fest

Ook showcasefestival, muziekbeurs & conferentie Jazzahead! werd dit voorjaar afgelast. Het is ieder jaar hét ontmoetingsmoment voor muziekpro’s en muzikanten actief in de internationale jazzsector. Een waar gemis dus! Om deze leegte toch een beetje op te vullen, startte de organisatie enkele weken geleden met het aanbieden van een verfrissend online aanbod.

25.09.20

Nieuws

Wat heeft Jazzahead! zoal te bieden?

  • boeiende podcasts waarin Jazzahead!’s artistiek directeur Peter Schulze muziekpro’s en muzikanten interviewt
  • een uitgebreide blog die aan de hand van artikels en video’s verschillende internationale jazzinitiatieven in de spotlights zet
  • Facebook Live panelgesprekken die exhibitors aan het woord laten over inspirerende initiatieven in hun regio
  • én last but not least enkele virtuele zoomsessies (gesloten, enkel voor zij die zich reeds registreerden voor de 2021 editie) die focussen op uitwisseling van best practices ter bevordering van de internationale jazz community.

Bel Jazz Fest mag de spits afbijten

Voor de allereerste virtuele zoomsessie, die plaatsvindt maandag 28 september (3 PM CEST), viel Jazzahead!’s oog op het Belgische livestream festival Bel Jazz Fest. Onder het motto “United We Jazz!” bundelden 11 Belgische festivals voor het eerst hun krachten om één groot jazzfestival te organiseren, online, en zo het hoofd te bieden aan corona en de lockdown. Het sloeg meteen aan: meer dan 3.000 tickets werden verkocht in slechts 10 dagen. 24 concerten werden vanuit Flagey (Brussel) gedurende twee dagen in mei uitgezonden.

Jazzahead! is zo laaiend over het initiatief, dat initiatiefnemer Danny Theuwis (30CC, Leuven Jazz Festival) en host Maarten Van Rousselt (Flagey, Brussels Jazz Festival) uitgenodigd worden om hun ervaring te delen met de internationale jazzscene in deze eerste virtuele zoomsessie. Ze worden geflankeerd door Pamela Malempré (Aubergine Artist Managment), die als manager komt vertellen wat het livestreamfestival betekende voor de Belgische jazzscene, en vooral voor de muzikanten in deze precaire coronatijden. Moderator is Sybille Kornitschky (Jazzahead!). Mis het niet!

Promo adverteren

Reclame