VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Jazzahead! 2021 (online editie): open call voor professionals
jazzahead © jörg sarbach

Jazzahead! 2021 (online editie): open call voor professionals

Jazzahead, dé beurs, conferentie en showcasefestival voor jazzmuzikanten - en sector gaat dit jaar door van 29 april tot 2 mei. Niet in Bremen deze keer, maar digitaal. Bijzondere tijden vragen om een bijzondere aanpak, daarom lanceren VI.BE & Wallonie-Bruxelles Musiques (onder de noemer Belgium Booms) een unieke open call voor professionals om tegen een sterk gereduceerde prijs (virtueel) af te zakken naar Jazzahead!. Interesse? Keep reading!

22.03.21

Nieuws

Jazzahead! is een beurs, conferentie én showcasefestival dat ieder jaar de gehele internationale jazzscene – artiesten, promoters, bookers, labels, managers, publishers, festivals, programmatoren, distributeurs, pers … you name it! – samenbrengt in Bremen (Duitsland) en dat sinds 2006. Tijdens de vorige editie in 2019 (in 2020 werd het event afgelast wegens corona) namen 3.408 professionals deel uit 64 verschillende landen en gaven Belgische bands MDC III en Flat Earth Society het beste van zichzelf tijdens het officiële showcaseprogramma (European Jazz Meeting). Niet te missen dus!

VI.BE x WBM: Belgium Booms

Vlaanderen en Wallonië slaan ieder jaar de handen in elkaar om Belgische acts en hun entourage via specifieke campagnes te ondersteunen en promoten in het buitenland onder de noemer Belgium Booms. Belgium Booms is een samenwerking tussen VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques, met steun van Sabam for Culture. De activiteiten van Belgium Booms bestaan onder meer uit het organiseren van netwerkmomenten en speed meetings voor muziekprofessionals en het ondersteunen van Belgische acts op showcasefestivals & beurzen via een PR agency, dedicated mailings, flyers, posters, online promotie en mond-tot-mondreclame.

Ondanks het alweer vreemde jaar (en geen Belgische showcases tijdens de 2021 editie), zullen VI.BE en WBM toch ook weer aanwezig zijn op Jazzahead! om de Belgische sector te ondersteunen met een virtuele Belgium Booms-stand en online promocampagne.

In samenspraak met de organisatie van Jazzahead! werden voor de gelegenheid 30 speciale delegate passen gereserveerd tegen een sterk gereduceerde prijs. Een registratie voor het event kost normaal gezien €125 (excl. BTW), wij bieden deze aan aan €50.

Wat je daarvoor moet doen? Simpel! Vul t.e.m. 8 april de form hieronder in. Wij laten ten laatste 14 april weten of je registratie is gevalideerd en geven je meer info over o.a. de betaling. Houd wel zeker rekening met volgende voorwaarden:

  • Je bent (semi-)professioneel actief binnen de Belgische jazz scene en hebt internationale ambitie.
  • Motiveer goed waarom je aanwezig wilt zijn op deze online editie van Jazzahead! (via de open vragen in de form).
  • Afhankelijk van het aantal aanvragen geven we maximaal aan één persoon per organisatie een kortingscode.
  • Voor bands/muzikanten: je hebt tenminste één single/album/EP uit van je meest actuele muzikale project.

What's in it for me?

Geregistreerde delegates kunnen het digitale Jazzahead!-platform tot drie maanden na het event blijven gebruiken. Daarnaast kunnen ze ook gratis deelnemen aan de matchmaking sessies die gepland staan deze zomer.

Het concrete Jazzahead! programma kan ieder moment bekendgemaakt worden. De organisatie gaf ons al een tipje van de sluier en vertelde ons dat het conferentieluik voornamelijk zal focussen op onderwerpen voor clubs en festivalorganisatoren (bijvoorbeeld sessies over online marketing, booking perspectieven in 2021, publieksontwikkeling, handige online tools en veel meer) en exportstrategieën. Fijn dit jaar is dat ook de exhibitors kunnen inbreken op het programma. Benieuwd wat dat zal geven!

Bij vragen kan je steeds terecht bij Lize Colson, onze folk, jazz & world medewerker of bij Malena Drela (Jazzahead!).

Meer info vind je ook op de website van Jazzahead!

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame