VI.BE

Jan Verstraeten op SXSW: festival geannuleerd
jan verstraeten © frederik buytaert

Jan Verstraeten op SXSW: festival geannuleerd

De Sint-Niklazenaar was, met zijn cinematische indiepop en Disneyesque strijkers, geselecteerd in de officiële line-up van SXSW. Maar het hele festival is afgelast uit voorzorg voor het Corona-virus.

02.03.20

Nieuws

Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 maart 2020 was het South by Southwest Showcasefestival in Austin, Texas gepland - kortweg: SXSW. Op vrijdag 6 maart besliste het stadsbestuur van Austin daar echter anders over. Hun officiële perscommuniqué kan je terugvinden op de website van het festival.

Dit jaar zou Jan Verstraeten de enige Belg die op de officiële affiche van het festival geweest zijn. Hij zou twee shows spelen op vrijdag 20 maart: eentje om 13u ’s middags op het International Day Stage in Brush Square Park en eentje om 1u ’s nachts in The Hideout.

Daarnaast zouden Flanders Investment & Trade (FIT) en Wallonie-Bruxelles International de handen in elkaar slaan bij de organisatie van twee netwerkmomenten.

VI.BE zou sowieso niet ter plaatste aanwezig zijn, maar Jan Verstraeten en de Vlaamse delegatie ondersteunen met een Belgium Booms campagne. Alle shows en de hele conferentie werd afgelast. Het festival overweegt een editie op een datum verderop in het jaar.

Spelen in het buitenland: VS

Repetitieruimtes launch

Reclame