VI.BE

Jan Verstraeten één van de ontdekkingen op Reeperbahn
© jan verstraeten

Jan Verstraeten één van de ontdekkingen op Reeperbahn

Muziekblog Bands of Tomorrow roept Jan Verstraeten uit tot één van de vijf in het oog springende acts op het Duitse showcasefestival.

24.09.20

Nieuws

Afgelopen weekend speelde Jan Verstraeten als enige Belg op het Reeperbahn Festival. En die passage is niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Jan Verstraeten speelde er twee keer in volledige bezetting: op vrijdag in het gezellige Imperial Theater en op zaterdag in de mooie St. Pauli-Kirche. Daarnaast werd hij uitgenodigd voor een solo radiosessie op de Duitse zender NDR.

De gereputeerde Deense muziekblog Bands of Tomorrow was erbij in het Imperial Theater, en was danig onder de indruk. In die mate zelfs, dat de site hem uitriep tot één van de vijf ontdekkingen van Reeperbahn 2020!

We citeren:

“Een concert dat ook indruk op ons maakte was dat van de Belg Jan Verstraeten, die zijn indrukwekkende band had meegenomen — bestaande uit een strijkkwartet, een contrabassist, een drummer en een pianist. De band was gehuld in fluo-gele overalls, wat het geheel visueel aantrekkelijk en mysterieus maakte. Hetzelfde gold voor de muziek: die was mooi en dromerig.”

Zijn aanwezigheid op het podium was adembenemend.

Bands of Tomorrow

“De muziek van Jan Verstraeten is een mix van filmische indie en lo-fi bossanova. Zijn aanwezigheid op het podium was adembenemend, en met zijn bijna Thom Yorke-achtige zang — die zo stil en onschuldig maar tegelijkertijd enorm sterk en excentriek overkwam — werd een heel bijzondere sfeer gecreëerd in het prachtige Imperial Theater, waar ze speelden. Op één van de tracks hees de hele band vreemde maskers over hun gezicht, en vanuit een speelgoed-bandrecorder werd een kinderstem afgespeeld, waarover de muzikanten vervolgens begon te spelen. Dat was heel bijzonder en deed bijna Disneyesque aan.”

Lees de volledige review op de website van Bands of Tomorrow.

Herbekijk vanuit je zetel de Reeperbahn conferentie

Promo adverteren

Reclame