VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Inkomsten Warner Music 42% gestegen

Het fiscale jaar begon voor Warner Music in oktober 2019. Zopas maakten ze de resultaten bekend van het eerste kwartaal, dat afliep op 31 december. 

03.02.20

Nieuws
Lizzo © sarah l. wilson

Lizzo © sarah l. wilson

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 (dus van oktober tot en met december 2018, om het helemaal verwarrend te maken) stijgt de totale omzet van Warner Music met 4%. De absolute cijfers doen duizelen: van $ 1,203 miljard naar $ 1,256 miljard. Dat is dus bijna $ 1,3 miljard omzet In één kwartaal. 

Die stijging is volledig toe te schrijven aan streaming – of wat dacht je. De omzet uit digitale exploitatie steeg van $ 627 miljoen naar $ 706 miljoen, een stijging van 13%. Tegelijk daalden de inkomsten uit fysiek product, maar streaming en digitale aankopen stegen voldoende om dat te kunnen compenseren. Alle cijfers samen zorgen voor een stijging van de netto inkomsten met 42% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De artiesten die in Q1 zorgden voor de beste resultaten waren TWICE, Lizzo, Coldplay en Ed Sheeran. Volgens CEO Steve Cooper is dit het beste kwartaalresultaat sinds Warner Music in 2004 losgeweekt werd van moederbedrijf Time Warner en als zelfstandig bedrijf verder ging.

Meer details via Digital Music News


Blijf je graag op de hoogte van sectorspecifiek nieuws en trends in de muziekindustrie? Schrijf je in voor onze sectormailing en we sturen geregeld updates jouw richting uit.

Stage oproep 2023

Reclame