VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Iceland Airwaves 2021: open call voor artiesten
sons @ iceland airwaves 2019 © linda fahrmann dehn

Iceland Airwaves 2021: open call voor artiesten

Onlangs kondigde de organisatie aan dat ze met hernieuwd optimisme werkt aan een fysieke editie van het festival in Reykjavik. Die moet plaatsvinden van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 november 2021. 

04.03.21

Nieuws

De lente komt eraan. En in IJsland stemt dat de gemoederen kennelijk positief. “Things are starting to look up”, meldde het showcasefestival Iceland Airwaves ons recent. De organisatie werkt met hernieuwd optimisme aan een fysieke editie van het festival. Die zou plaatsvinden van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 november 2021. 

Iceland Airwaves verwelkomt nieuwe showcase-applicaties van artiesten. Tot en met 30 juni (middernacht GMT) kunnen artiesten zich aanmelden via het artist application form. Wel ongewoon is dat applicanten een niet-terugbetaalbare fee van 48 dollar betalen om de applicatie in te dienen.

Belangrijk om weten is dat artiesten die al een applicatie indienden voor de editie van 2020 nog steeds geregistreerd staan in het systeem. Je hoeft je in dat geval dus niet opnieuw in te schrijven. Iedereen die zich inschrijft krijgt ten laatste op 30 augustus te horen of er al dan niet een uitnodiging volgt om op Iceland Airwaves aan te treden.

Het festival vindt plaats in de IJslandse hoofdstad Reykjavik, en is toegankelijk voor het brede publiek. Maar sinds 2019, toen SONS er zich in de kijker speelde, is er met Airwaves Pro ook een conferentieluik aan gekoppeld.

Interessant om in het achterhoofd te houden is ook de sterke band tussen IJsland en de Angelsaksische muziekindustrieën.

Meer informatie

Je kan alles nog eens rustig nalezen op de website van het showcasefestival.

Contact: Nico Kennes