VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Grauzone komt met eerste namen van hun digitale Belgische focus
amenra © stefaan temmerman

Grauzone komt met eerste namen van hun digitale Belgische focus

Tijdens de Week van de Belgische Muziek maakte het Nederlandse festival hun focus bekend. Nu kondigt de organisatie 9 eerste namen aan: van kleppers als Amenra en Sylvie Kreusch tot opkomend talent als Siam Reap en De Nooit Moede.

06.04.21

Nieuws

In februari kondigde het Nederlandse festival Grauzone hun subprogramma ‘The Sound of Belgium’ aan. Met die focus wil het internationaal georiënteerde festival in Den Haag grensverleggende artiesten uit de Belgische underground een podium bieden. De organisatie presenteert zowel jong talent als alternatieve gevestigde namen, van new wave en elektronica tot psychedelica en experimentele muziek. Doorheen dit alles draagt het festival de DIY-attitude hoog in het vaandel.

Onlangs kondigde de organisatie de eerste negen Belgische namen aan. En dat zijn niet de minsten. Onder meer Amenra, Whispering Sons, Sylvie Kreusch, SONS, Rumours, Kel Assouf, Bolis Pupul, Siem Reap en De Nooit Moede zullen het beste van zichzelf geven tijdens de online editie op 21 en 22 mei.

affiche grauzone

affiche grauzone

Behalve de optredens zelf, wordt er ook nagedacht over een artistieke uitwisseling tussen Belgische en Nederlandse acts en een samenwerking met Sentimental Records. Dat Grauzone België genegen is, wisten we al langer. Twee jaar geleden kreeg Whispering Sons al een headline spot op de affiche. Het jaar ervoor was Cocaine Piss te gast.

Het lijkt erop dat we met The Sound of Belgium, na Ik Zie U Graag (Mezz, Breda) en Made In Belgium (Gebouw-T, Bergen op Zoom) een mooie nieuwe Nederlandse liefdesverklaring aan België te pakken hebben. Wij noteren de data alvast met stip in onze agenda.

Meer info vind je op de website van Grauzone.

Alternatief Nederlands festival Grauzone pakt uit met Belgische focus

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame