VI.BE

Ga mee met Pulse en Live DMA op digitale ‘praktijksafari’ bij Le Grand Mix
© lille le nuit

Ga mee met Pulse en Live DMA op digitale ‘praktijksafari’ bij Le Grand Mix

Transitienetwerk Pulse organiseert al langer hun zogenaamde ‘safari’s’, waarbij ze met een kleine groep mensen op bezoek gaat bij interessante organisaties. Deelnemers gaan een verdiepende gedachtenwisseling aan met de initiatiefnemers, in het teken van duurzaamheid. De tweede – digitale – praktijksafari wordt georganiseerd i.s.m. Live DMA en neemt de werking van Le Grand Mix onder de loep.

22.02.21

Nieuws

Pulse is het ‘transitienetwerk’ voor cultuur, jeugd en media. De organisatie gelooft dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Het Pulse-netwerk verbindt een 1000-tal organisaties en individuen uit de cultuur- jeugd en mediasector die experimenteren met duurzame alternatieven voor ons huidige samenlevingsmodel.

De organisatie is van onderuit gegroeid, en werd in 2010 opgericht door verschillende spelers in de Vlaamse cultuursector die al langere tijd werkten rond duurzaamheid.

Pulse organiseert al langer hun zogenaamde ‘safari’s’, waarbij ze met een kleine groep mensen op bezoek gaan bij initiatieven en organisaties. Deelnemers gaan er in gesprek met de mensen achter deze projecten en werkingen, om zo een verdiepende uitwisseling mogelijk te maken. Sinds de coronapandemie vinden deze excursies uiteraard online plaats.

Voor de tweede digitale praktijksafari van 2021 werkt het netwerk samen met Live DMA. Op dinsdag 2 maart om 14 uur kan je mee aansluiten om je te verdiepen in de werking van concertzaal Le Grand Mix.

Let op: Deze safari zal doorgaan in het Engels.

Le Grand Mix bevindt zich in het noorden van Frankrijk en omvat 2 concertzalen, een restaurant en een muziekstudio. Naast live optredens is de organisatie sterk bezig met gemeenschapswerk. Tijdens de safari kom je alles te weten over de duurzame aanpak van de concertzaal met betrekking tot afvalbeheer, energie, lokale economie en sociale inclusie.

Voor wie is deze safari?

Transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, maar evengoed zakelijk coördinatoren, gebouwbeheerders, enzovoort. Kortom: professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

Heb je interesse?

Om deel te nemen vul je dit inschrijvingsformulier in.

Meer info vind je op de website van Pulse Transisitienetwerk.

Ga mee met Pulse op digitale ‘praktijksafari’ bij Kunstencentrum Voo?uit

Promo adverteren

Reclame