VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Fonds Strandschelp biedt financiële hulp aan jonge West-Vlaamse kunstenaars

Fonds Strandschelp biedt financiële hulp aan jonge West-Vlaamse kunstenaars

Het Fonds Strandschelp lanceert een oproep voor jonge West-Vlaamse kunstenaars. Het fonds biedt financiële steun aan jonge kunstenaars die wonen en/of werken in West-Vlaanderen, met specifieke aandacht voor jongeren die actief zijn binnen de Podiumkunsten (Dans, Muziek, Theater, …).

19.10.20

Nieuws

Jonge kunstenaars die door COVID-19 bepaalde projecten, voorstellingen of producties niet hebben kunnen uitvoeren dragen daar soms zware financiële gevolgen van. Het Fonds Strandschelp biedt hen de mogelijkheid van een éénmalige financiële ondersteuning ter compensatie van deze verloren inkomsten.

Deze éénmalige en uitzonderlijke financiële ondersteuning bedraagt minimaal 2.000 tot maximaal 4.000 euro. Het bedrag is afhankelijk van de toegang die aanvrager heeft tot andere fondsen of steunmaatregelen.

Het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting steunt individuele jongeren in West-Vlaanderen die door sociale, familiale of financiële omstandigheden minder kansen krijgen. Het secretariaat van het fonds wordt waargenomen door het Streekfonds West-Vlaanderen van de Koning Boudewijnstichting.

Meer info over de selectiecriteria kan je hier lezen.

Promo adverteren

Reclame