VI.BE

Excite ondersteunt jong talent met feedbacksessies
ratmosphere © alexander d'hiet

Excite ondersteunt jong talent met feedbacksessies

In normale tijden stuurt Excite jonge talentvolle acts uit doorheen Europa, om zich voor het eerst te tonen op het internationale toneel. Als alternatief voor de geannuleerde Excite-tournee van 2020 zet het netwerk online liveshows op poten, gekoppeld aan feedbacksessies met Europese professionals.

26.01.21

Nieuws

Excite, voluit ‘Exchange of International Talent in Europe’ is een internationaal uitwisselingsproject tussen acht Europese muziekorganisaties — waaronder VI.BE — dat sinds 2009 beloftevolle bands op hun eerste buitenlandse avontuur stuurt. Onder normale omstandigheden, bieden VI.BE en partners in het kader van Excite minstens één Belgische artiest in het buitenland en twee buitenlandse artiesten in België een eerste internationale speelkans. Het mag echter geen verrassing heten dat de Europese Excite-tournee in 2020 niet heeft kunnen plaatsvinden.

Daarop heeft het netwerk een coronaproof alternatief in het leven geroepen: de professioneel opgenomen liveshows van Sound Track-laureaten Coline & Toitoine en Ratmosphere worden binnenkort verspreid via de Excite-kanalen.

De sessies zijn binnenkort voor iedereen beschikbaar, maar de doelgroep zijn toch vooral de Europese muziekprofessionals in de Excite-partnerlanden: Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Nederland, Luxemburg en Duitsland. In private feedbacksessies staat de crème de la crème van de Europese muzieksector ons Belgisch opkomend talent bij met advies over hun internationale toekomstplannen. Omgekeerd voorzien onze Belgische muziekprofessionals ook de opkomende acts uit de andere partnerlanden van hun gewaardeerde feedback.

Contact

Nico Kennes

Ad - vacature advies

Reclame