VI.BE

Eurosonic 2022: zeventien Belgen kleuren de affiche
sylvie kreusch © ferry van der nat

Eurosonic 2022: zeventien Belgen kleuren de affiche

Vorig jaar moest het festival noodgedwongen digitaal doorgaan maar we kijken reikhalzend uit naar een nieuwe fysieke editie van het belangrijkste showcasefestival van de Lage Landen. Met op de affiche zeventien Belgische bands!

05.11.21

Nieuws

Eurosonic staat niet enkel synoniem aan nakaarten in de Knarie, ijskoud weer en eierballen. Het is vooral een uitgelezen moment om Belgische muziek in het buitenland te promoten. Het showcase-evenement was verantwoordelijk voor de internationale doorbraak van artiesten als Shame, James Blake, Aurora, Dua Lipa, … maar diende ook als springplank voor Belgische acts als Whispering Sons en Oscar And The Wolf.

Overdag vindt in conferentiecentrum De Oosterpoort een internationale muziekconferentie plaats met 150 panels, keynotes, workshops, pitches, presentaties en ontmoetingen over de laatste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziek-, media-, productie- en interactieve industrie. Zijn o.a. bevestigd dit jaar: interviews met ‘songmanager’ Merck Mercuriadis, Bruce Pavitt en Jonathan Poneman (de oprichters van het legendarische Sub Pop label) en Peter Weening over 41 jaar lang programmeren in club Vera.

’s Avonds krijgt muzikaal talent de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van 40.000 muziekliefhebbers en 4.000 professionals, waaronder 400 internationale festivals. Dit alles gespreid over 4 dagen en 40 verschillende locaties in de binnenstad van Groningen. Ook na het festival worden de bands ondersteund door het European Talent Exchange Programme (ETEP), een financiële stimulans voor festivals om opkomend Europees talent te programeren.

Ons land is mooi vertegenwoordigd in 2022, want deze zeventien Belgische acts krijgen speelkansen in Groningen begin volgend jaar: Aili, ascendant vierge, Chibi Ichigo, CharlesCommander Spoon, Dorian Dumont plays Aphex Twin, ECHT!, K.Zia, Meskerem Mees, Mooneye, Naima Joris, Neptunian Maximalism, Pothamus, Psychonaut, Susobrino, Sylvie Kreusch en The Haunted Youth. VI.BE zal uiteraard samen met WBM aanwezig zijn met een Belgium Booms campagne, maar daarover later meer. 

Tickets en info zijn beschikbaar via https://esns.nl/

Terugblik op een zeer geslaagde ESNS Digital voor onze 9 Belgen