VI.BE

Europese Commissie geeft EMEE opdracht om export van Europese muziek te ontwikkelen
© manuel sardo

Europese Commissie geeft EMEE opdracht om export van Europese muziek te ontwikkelen

Het netwerk van Europese exportbureaus zetelt in het consortium dat van DG EAC de opdracht krijgt om de export van Europese muziek te bevorderen.

09.12.20

Nieuws

EMEE, het netwerk van Europese exportbureaus waarvan VI.BE deel uitmaakt, is onderdeel van het consortium dat instaat voor de ontwikkeling van Europese muziekexport. Dat heeft het Directoraat-Generaal voor Educatie, Jeugd, Sport en Cultuur van de Europese Commissie (DG EAC) op 8 december bekendgemaakt.

Het consortium staat onder leiding van het Oostenrijkse exportbureau, en behalve EMEE maken zitten ook het Tsjechische en Poolse exportbureau mee aan het roer. Het consortium wordt ondersteund door onderzoeksbureau KEA European Affairs, Music Finland en PRS Foundation. Samen tekenden de partners in op de call for tenders van de EC met als missie: ‘Implementing Steps to Develop and Promote European Music Export.

Het algemene doel van de opdracht is om kennis en nieuwe methoden te ontwikkelen voor de export van Europese muziek, door onderzoek en innovatieve pilootprojecten. Dit alles hand in hand met de netwerken die Europese muziekprofessionals vertegenwoordigen.

Concreet stelt het consortium zich tot doel om de ‘Study on European Music Export Strategy, die EMEE en KEA publiceerde in 2019, in de praktijk te implementeren aan de hand van de toolbox die in de studie wordt aangereikt.

Dit zal gebeuren op basis van advies en bijdragen van het adviesorgaan dat het consortium bijstaat. Maken daar deel van uit: Live DMA, Yourope, IMPALA, GESAC, IMMF, EMMA, European Jazz Network, Fevis Europe, Eurosonic Festival, Reeperbahn Festival, ECSA en IAO Music.

Meer info

Lees het persbericht op de site van EMEE.

Europese Commissie & EMEE publiceren eerste Europese muziekexport-studie

Europese Commissie publiceert twee nieuwe studies over de Europese muzieksector

Promo adverteren

Reclame