VI.BE

Europees songwriting camp lanceert open call voor artiesten

Europees songwriting camp lanceert open call voor artiesten

Met dank aan het Creative Europe-programma van de Europese Commissie, lanceert Louvana Records uit Cyprus een oproep voor artiesten om samen muziek te schrijven en te producen. Opgelet: de deadline is 28 februari.

16.02.21

Nieuws

Eurotoire is een songwriting- en productiekamp voor opkomende muzikanten uit Europa. Het initiatief gaat uit van het Cypriotische label Louvana Records en wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van het Music Moves Europe-programma binnen Creative Europe.

Twintig artiesten, waaronder tien songwriters, zes sessiemuzikanten en -vocalisten, twee techniekers/producers en twee videoproducers krijgen de kans om samen te creëren, te producen, muziek uit te brengen en die (indien corona het toelaat) voor te stellen tijdens een muziekfestival.

Het volledige traject loopt over een heel jaar en omvat een aantal trainingen, drie co-creatie retreats, en aparte sessies met mentors uit de diverse gelederen van het muziekproductie- en -promotiewezen.

Criteria

Deze oproep staat open voor artiesten:

  • tussen 18 en 35 jaar
  • die vlot Engels praten
  • en afkomstig zijn uit een land dat deel uitmaakt van Creatieve Europe (zoals België)

Inschrijven

Inschrijven kan via het online application form van 12 februari tot en met 28 februari (middernacht EET).

De selectie gebeurd op basis van het ingestuurde portfolio, technische vaardigheden, muzikaliteit, ambitie en openheid voor creatieve uitwisseling en toekomstige samenwerkingen.

Geselecteerde kandidaten hebben drie kalenderdagen om hun deelname te bevestigen door middel van het bijgevoegde contract. Als reactie uitblijft gaat de selectie naar de volgende kandidaat.

Meer info

Je kan alles nog eens nalezen op de website van het kamp. Meer info vind je ook op de website van Louvana Records.

Promo adverteren

Reclame