VI.BE

European Folk Network brengt Europese traditionele sector in kaart via survey

Het European Folk Network, waar VI.BE actief lid van is, lanceerde enkele weken geleden een enquête die in kaart zal brengen wie in Europa met traditionele muziek (ethno, folk, world, roots, ... you name it) bezig is. Vul de survey in en blijf op de hoogte van het resultaat!

14.07.20

Nieuws

EFN is een recent opgericht pan-Europees netwerk voor de folksector. Tijdens hun vorige conferentie in november 2019 - de allereerste ooit - kwam ‘mapping van de Europese traditionele sector’ als één van de topprioriteiten naar voren bij de leden. Gezien de inactiviteit door de huidige COVID-19 crisis leek het de organisatie het geknipte moment om dit in gang te trekken.

Mapping & Youth Engagement

De organisatie vraagt iedereen die professioneel actief is in de folksector hun survey in te vullen. Met deze vragenlijst wensen ze in kaart te brengen hoe de tradionele sector eruit ziet in Europa. Iedere organisatie mag dan wel zijn eigen persoonlijke professionele contacten hebben, aan een centraal punt waar deze data overzichtelijk verzameld wordt er is vandaag de dag een groot gebrek, zeker een die de hele reikwijdte van de Europese folksector omvat en alles samenbrengt in een handige publieke tool.

Dit onderzoeksproject is een partnership tussen EFN en het Schotse Traditional Music Forum, met de steun van British Council Scotland en Creative Scotland. Daarnaast heeft het netwerk een partnership met Wales Arts International, die specifiek zullen focussen op de betrokkenheid van jongeren in folkorganisaties.

Deze bevraging is een eerste fase van een langetermijnplan. Het focust enkel op organisaties, bands en ensembles, niet op individuele artiesten. Die zullen in een latere fase van het ‘mapping’ project bevraagd worden. Het netwerk werkt momenteel een plan uit over de digitalisering en publicatie van deze data, alsook op welke evenementen de resultaten aan het publiek zullen voorgesteld worden.

Hoe kan je helpen?

1. Zelf actief in de folk/trad/world/global/ethno/roots/... sector? Vul hier de survey in!
2. Deel de vragenlijst met je contacten en integreer hem in je nieuwsbrief, op je website en je socials.
3. Suggesties? Eén adres: info@europeanfolknetwork.com.

Meer informatie

www.europeanfolknework.com

Of bij onze folk, jazz & world medewerker Lize Colson.

VI.BE zkt stagiairs 2022

Reclame