VI.BE

ESNS viert 35ste verjaardag met “hybride” festival
stake op esns 2020 © julie rommelaere

ESNS viert 35ste verjaardag met “hybride” festival

Eurosonic Noorderslag 2021 wordt een combinatie van een live showcasefestival en een online luik.

17.09.20

Nieuws

Eurosonic Noorderslag is al jarenlang één van de belangrijkste Europese showcasefestivals en muziekconferenties. Vandaag kondigde de organisatie aan dat de editie van 2021 wel degelijk in Groningen zal plaatsvinden van 13 tot en met 16 januari.

Uiteraard zal dat gebeuren onder aangepaste omstandigheden. In het licht van de geldende maatregelen rond het coronavirus, zal het aantal fysieke shows gelimiteerd worden. Maar het plan is niettemin om de basis van het gekende recept in de mate van het mogelijke overeind te houden. Er is daarvoor een akkoord met de stad Groningen.

Naast de fysieke shows — waarbij dus de coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn, zullen moeten worden nageleefd — is er ook een online festival- en conferentieluik. Dat kreeg de naam ‘European Music Week’. De organisatie omschrijft het zelf als ‘een digitaal platform waarop de partners van ESNS de krachten bundelen om (nieuwe) Europese muziek een podium te bieden’.

De noodzaak om nieuwe Europese muziek te stimuleren is nog nooit zo groot geweest.

robert meijerink

“Het is precies in onzekere tijden als deze, dat we de dialoog moeten openen, om van elkaar te leren en mekaar te steunen”, zegt creative director Robert Meijerink.
“ESNS wil een evenement organiseren dat haar missie eer aandoet, met name: het stimuleren en promoten van de circulatie van nieuwe Europese muziek. De noodzakelijkheid daarvan is nog nooit zo groot geweest.”

De komende maanden zal het programma geleidelijk aan vorm krijgen. Tickets zijn nu al beschikbaar aan 195 euro (115 euro voor young professionals). Wie alleen de digitale editie wil bijwonen, betaalt momenteel 50 euro per kaartje.

Meer info

esns.nl

Contact

Nico Kennes

Vlaamse aanwezigheid op ESNS 2020 schot in de roos

Promo adverteren

Reclame