VI.BE

Dit was de allereerste European Folk Network Conference
trio dhoore © lars bauwens

Dit was de allereerste European Folk Network Conference

Donderdag 28 & vrijdag 29 november vond de allereerste European Folk Network Conference plaats. 63 Europese professionals uit de traditionele kunsten van 17 verschillende landen kwamen samen in Brussel om elkaar te ontmoeten, te genieten van interessante lezingen & concerten en om te brainstormen over de toekomst van het gloednieuwe Europese netwerk.

11.12.19

Nieuws

Deze eerste European Folk Network Conference werd georganiseerd in The Scotland House Brussel door het gelijknamige netwerk waar VI.BE als board member sinds dit jaar actief deel van uitmaakt om vooral na te denken over wat het concreet zou kunnen betekenen voor de huidige internationale folk- en wereldmuziekscene. 

Na inspirerende lezingen van Anaïs Verhulst (CEMPER), Ros Rigby (Former President Europe Jazz Network) & Jim Tough (Amateo) was het de beurt aan de leden. Zij mochten tijdens 3 Open Space Discussions topics aanreiken en bediscussiëren die te maken hadden met het verdere verloop en de doelen van het netwerk.

Donderdagavond kon het voltallige gezelschap genieten van een Schots en Belgisch showcaseconcert. Aves O’May en Trio Dhoore gaven het beste van zichzelf en wisten iedereen te bekoren met hun muziek. 

Kortom: het was een eerste succesvolle editie. See for yourself (klik ook eens door naar het fotoalbum op Facebook):

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

European Folk Network Conference 2019 Aftermovie

We houden je op de hoogte van het verdere verloop en de concrete acties de komende maanden. Lees hier alvast het verslag (EN) opgesteld door EFN Chair David Francis.


Interesse om lid te worden? 
Dat doe je hier 

Contact
Lize Colson

Repetitieruimtes launch

Reclame