VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De Week gaat over de grenzen van genres heen

De Week gaat over de grenzen van genres heen

Tijdens de Week van de Belgische muziek vieren we alle muziek die ons Belgenland rijk is. Dat we fier mogen zijn op de diverse scenes die in België bloeien, weten we al langer. Dat wordt deze week nogmaals duidelijk. Van jazz tot Nederlandstalig: check hier alle acties.

04.02.21

Nieuws

Belgische jazzsector verenigt zich met #UnitedWeJazz

Tijdens de Week van de Belgische muziek schakelt ook de jazzsector een versnelling hoger. Verschillende spelers uit de sector bundelen dan de krachten om de spotlights op muziek van eigen bodem te richten. Via het platform jazz.be en de socialmediakanalen van de betrokken organisaties zal een week lang boeiende en verrassende content gedeeld worden, van fotoreportages en playlists tot videoclips en concertopnames (van o.m. Jef Neve, Ottla, ESINAM, De Beren Gieren, Bram De Looze en nog veel meer).

Van 8 tot 14 februari laat de jazzwereld nog eens zien en horen wat ze missen. De Belgische jazzartiesten worden dan in de kijker gezet via de Facebookpagina’s van heel wat deelnemende organisaties, waaronder Bozar, Brosella, C-Mine, De Bijloke, Flagey, Gent Jazz, Jazz Middelheim, Jazz Station, Handelsbeurs, JazzLab, kunstencentrum KAAP, kunstencentrum nona, Leuven Jazz, Met-X, Sound In Motion, VI.BE en vele andere. Wil je alles zien, volg dan zeker de Facebookpagina jazz.be.

Meer info vind je hier:

Belgische jazzsector verenigt zich met #UnitedWeJazz

Flanders Folk Awards

Het Flanders Folk Network organiseert op 11 februari voor het eerst de Flanders Folk Awards. Met een coronaproof online awardshow vanuit de Handelsbeurs (Gent) zetten ze Vlaams folktalent in de bloemetjes. Drie bands vallen in de prijzen en worden door een jury bekroond als beste liveband, beloftevolle band en beste album. 

Meer info vind je hier: 

De allereerste Flanders Folk Awards

11 februari 2021 om 21:00

Belgian World Music Network Night

Op maandag 8 februari kan je online showcases van Las Lloronas, REFA (Refugees for Refugees), Kolonel Jafaar, Ozferti, DJ Cheb Runner, DJ Sahra checken. Live vanuit Muziekpublique opgenomen. Daar komt nog bij dat MIVB op maandag heel de dag Belgische wereldmuziek op de Brusselse metro zal draaien.

Check meer info hier: 

Belgian World Music Network Night

8 februari 2021 van 19:30 tot 22:30

MENT TV

7 dagen lang zal teruggeblikt worden op iconische VRT-programma’s waarin de Belgische muziek centraal stond. Een greep uit het aanbod: De Muziekdoos, Canzonissima, Eurosong, Margriet en Hit Hit Hoera. Elke dag wordt 1 van die programma’s herhaald en is er voor en na een studiogesprek. Daarin blikken Micha Marah en Johan Verstreken terug op zo vele mooie jaren televisie en ontvangen ze ook gasten van toen. Je kan dit bekijken van 7 tot en met 13 februari van 15u tot 17u met om 22u en 24u herhalingen.

Meer info vind je hier: 

MENT blikt terug met oog op de toekomst

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame