VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De festivaltoekomst volgens Boomtown - uitnodiging netwerkmoment

Van 24 tot 27 augustus is de Gentse Kouter en Opera terug het decor voor Boomtown. Je krijgt er opnieuw de eigenzinnige selectie artiesten voorgeschoteld die het festival al zoveel jaren kenmerkt. Op vrijdag 27/8 nodigt Boomtown je uit voor een netwerkmoment met - hoe kan het ook anders - bijhorend hapje en drankje.

17.08.21

Nieuws

Vergroening en innovatie gaan op Boomtown hand in hand. Dit jaar kiest het festival voor twee spraakmakende ontwikkelingen met (nogal letterlijk) mooie perspectieven: met Amptec testen ze immersive sound uit in de Opera, en de GEM-Stage op de Kouter biedt een volledig groen podium aan Studio Brussel.

Boomtown stelt deze projecten graag voor aan sectorprofessionals tijdens twee panelgesprekken met aansluitend een netwerkmoment, op vrijdag 27 augustus

Programma

13u00 — Ontvangst in Opera Gent

13u30 — Panelgesprek over Immersive Sound (Opera Gent)

15u00 — Panelgesprek over Nieuwe energie in stedelijke festivalcontext (GEM-stage op de Kouter)

16u00 — Hapje & drankje op het terras bij GEM-stage

Wil je deelnemen? Schrijf je in via het formulier. Voor deelname is een Covid Safe Ticket of Europees Coronacertificaat nodig. Kijk hier voor meer informatie.

Panelgesprek Immersive Sound — toekomstmuziek of utopie?

De bands die tijdens Boomtown in de Opera spelen, gaan samen met Amptec aan de slag met immersive sound (via de Soundscape technologie van d&b audiotechnik). Deze nieuwe technologie laat onder meer toe om de geluidsbron eender waar in de ruimte te plaatsen waardoor luisteren naar muziek letterlijk een andere dimensie bereikt. Dit zorgt voor creatieve mogelijkheden voor muzikanten en producers en een nieuwe beleving voor fans. Boomtown organiseert een panelgesprek over de stand van zaken en kansen voor deze technologie.

Tijdens een open gesprek onder leiding van Jan Pauly (VI.BE) situeren het panel hoe ver deze technologie staat en wat de verwachte ontwikkelingen op korte en middellange termijn zijn voor de (live) muzieksector. Kan immersive sound nieuwe deuren openen naar een andere concertervaring?

Deelnemers aan het gesprek: Dieter Claeys (Amptec), Tom Janssen (Ozark Henry), Mathijs Bertel (Ansatz der Maschine), Valery Vermeulen (KASK, HOGENT), Toon van Waterschoot (KU Leuven), Jan Pauly (VI.BE, moderator).

Panelgesprek Nieuwe Energie in stedelijke festivalcontext

GEM-Stage op de Kouter gaat als podium dienen voor Studio Brussel, dat 4 dagen live verslag zal uitbrengen vanaf Boomtown. Door gebruik te maken van de groene energie van GEM, is de uitzending van Studio Brussel energie-neutraal.

Moderator Jan Douwe Kroeske presenteert op de GEM een mooi gezelschap van organisatoren, professoren, politici en experts die hun kijk op duurzaamheid en de energietransitie delen. Hierbij wordt gekeken naar uitdagingen, maar vooral ook naar mogelijkheden. Welke rol kunnen muziek en festivals spelen in de energietransitie? Wat zijn beschikbare oplossingen? Hoe kunnen festivals in de stad energieneutraal (en klimaatneutraal) worden? Wat is hiervoor nodig, gezien vanuit zowel de festival/muziek branche alsook de stad?

Deelnemers aan het gesprek: Faas Moonen (GEM / Technische Universiteit Eindhoven), Greentrack Gent (naam tbc), Jan Hautekiet (Sabam for Culture), Wouter van Besien (VDK bank), Filip Watteeuw (Schepen Stad Gent), Max Aerts (Dens & Waterstof), KU Leuven (naam tbc), Jan Douwe Kroeske (Double 2, moderator).

Sound Track-avond

Zin om al eerder af te zakken naar Boom Town voor wat livemuziek? Gratis tip: op dinsdag 24 augustus speelt een delegatie Sound Track-laureaten in de Opera. Check er Moody Mae, Coline & Toitine en Jibran. Info hierzo.

Promo adverteren

Reclame