VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

De allereerste virtuele Jazzahead! editie

De allereerste virtuele Jazzahead! editie

Congres, showcasefestival & muziekbeurs Jazzahead! 2021 staat voor de deur, dus slaan VI.BE, Wallonie-Bruxelles Musiques en Sabam For Culture de handen in elkaar om buitenlandse jazz professionals vanaf 29 april tot 2 mei tijdens dit event wegwijs te maken in alles wat de Belgische jazzscene te bieden heeft. Daarnaast ondersteunen en promoten we er een delegatie Belgische jazzprofessionals.

22.04.21

Nieuws

Zoals gewoonlijk zetten Vlaanderen & Wallonië zich in om Belgische artiesten en hun entourage dat extra duwtje in de rug te geven en hen te ondersteunen in de uitbouw van een duurzame internationale carrière. Ongeacht het genre, Belgium Booms vergezelt hen op hun buitenlandse missie. Hoe? Door het organiseren van netwerkmomenten en speedmeetings voor én met professionals, het faciliteren op muziekbeurzen, en het promoten van Belgische showcases met PR-ondersteuning en on- & offline promocampagnes.  

Open call

Enkele weken geleden lanceerden we een open call. Belgische jazzpro’s konden zich zo aanmelden om tegen een sterk gereduceerde prijs (virtueel) af te zakken naar Jazzahead!. De organisatie van het evenement heeft een bomvol programma voor hen in petto, gevuld met interessante sprekers en optredens van the next big thing(s) in jazz. Ontdek het hier. 

Belgium Booms goes virtual

Jawel, deze keer is het om gekende redenen een online editie geworden, waardoor er geen koude Belgium Booms-biertjes te rapen vallen aan onze beursstand. We vangen dat dit jaar op met een online Belgium Booms-stand waar je onze Belgische delegates virtueel tegen het lijf kan lopen (denk: jazz managers, bookers, promoters, PR-agents, labels & journalisten). Ze kunnen er zichzelf presenteren en video meetings inplannen met andere delegates van over de hele wereld. Via onze Belgium Booms sociale media zetten we hen de komende week ook graag even in de spotlights.

Get your shot of Belgian jazz with...

Ten slotte lanceert Belgium Booms daarnaast een videoreeks waarin vijf internationaal gerenommeerde jazz delegates uit België de interessante en fascinerende Belgische jazzscene uit de doeken doen. Wat typeert de Belgische jazzscene? Wie zijn de bands om in de gaten te houden? Wat is hun favoriete coronarelease? Dit en zoveel meer! Ontdek de reeks op onze stand of onze site en socials. Hier alvast een sneak peak!

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

Accepteer cookies om deze video te bekijken.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Belgium Booms.

Promo adverteren

Reclame