VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Damso meest gestreamde Belgische artiest op Spotify in 2021

Damso meest gestreamde Belgische artiest op Spotify in 2021

Het is weer die tijd van het jaar: Spotify Wrapped werpt een blik op de meest populaire tracks en artiesten van het afgelopen jaar. Waar luisterden we in België vooral naar?

01.12.21

Nieuws

Voor Belgische Spotify-luisteraars was Justin Bieber dé artiest van het afgelopen jaar. Hij neemt de eerste plaats als meest gestreamde artiest in België over van The Weeknd, de absolute heerser van 2020. De meest gestreamde Belgische artiest was net zoals vorig jaar Damso. Maar zijn populariteit is duidelijk gestegen: in 2020 stond hij pas op plaats 13 en moest hij het afleggen tegen heel wat buitenlands geweld, dit jaar is hij gestegen naar plaats 5. De volgende Belgische artiest staat op plaats 33 (Lost Frequencies), Angèle staat op plaats 48.

Opnnieuw is het verschil met Nederland erg groot. Daar vinden we in de top 10 maar 3 internationale artiesten terug, de rest zijn allemaal Nederlanders: Kevin, Frenna, Lil Kleine, Ronnie Flex, Lijpe, Josylvio en Snelle. Net als vorig jaar werd bij onze noorderburen dus veel meer naar muziek van eigen kweek geluisterd op Spotify.

Terug naar België, waar “MONTERO” van Lil Nas X het meest gestreamde nummer van dit jaar is. De eerste Belgische track staat op plaats 26 (“1 Op Een Miljoen” van Metejoor); in de top 50 vinden we verder nog 3 tracks van eigen bodem terug: “Vuurwerk” van Camille (33), “Where Are You Now” van Lost Frequencies (38) en nog eentje van Lost Frequencies, “Rise”, op plaats 39.

Om het lijstje compleet te maken nog een blik op de meest gestreamde albums in België. Olivia Rodrigo’s “SOUR” staat met kop en schouders bovenaan, “Brol La Suite” van Angèle is te vinden op plaats 17 in het lijstje.

Wereldwijd is Bad Bunny net als vorig jaar de koning van Spotify. Hij is opnieuw de meest gestreamde artiest, met Taylor Swift op 2 en BTS op 3. “Drivers license” van Olivia Rodrigo is het meest gestreamde nummer op Spotify in 2021.