VI.BE

Covitesse 6: Gentse artiesten aan de lijn tegen eenzaamheid

Als onderdeel van Covitesse 6, een initiatief van Gentse kunstenaars tegen eenzaamheid, organiseert de Gentse artiest en allround fenomeen Frederik Sioen het ‘Belburo’.

21.12.20

Nieuws

Belburo werkt als een klassieke hulplijn: elke woensdag- en vrijdagavond kan je via telefoon of Zoom inbellen als je je niet lekker voelt. Vervolgens krijg je een bekend of minder bekende muzikant of kunstenaar aan de lijn die een gesprek met je voert, een lied zingt of bijvoorbeeld een gedicht voorleest. Een verrassing, een intiem moment, een warm gesprek als hart onder de riem. En jawel, ook artiesten zijn er voor artiesten. Een gesprek met een collega kan wonderen doen! 

Het belburo zal bovendien niet alleen wachten op inkomende oproepen, het gaat zelf ook instellingen contacteren. Bellen doen ze zelf ook naar woonzorgcentra, naar de jeugdzorg, of naar bijvoorbeeld het zorgcentrum van het Jan Palfijn. Heb je zelf nood aan een verrassend telefoontje? Dan kan je het belburo elke woensdag- en vrijdagavond bereiken op het nummer 09 27 45 277.

Hier lees je meer info over de andere acties van Covitesse.

Promo adverteren

Reclame