VI.BE

Consouling Sounds organiseert hybride festival ‘24 Hours of Deep Listening’

Consouling Sounds organiseert hybride festival ‘24 Hours of Deep Listening’

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober nog niets in je agenda staan? Overweeg dan zeker een bezoek aan ‘24 Hours of Deep Listening’. Het hybride festival combineert liveoptredens met een digitale beleving, met op het programma heel wat interessante panelgesprekken, concerten en tentoonstellingen.

14.09.20

Nieuws

Twee dagen lang kan je je laten onderdompelen in het uitgebreide programma van 24 Hours of Deep Listening: het hybride festival van Consouling Sounds. Met een mix van livebeleving en een digitaal platform heeft het Gentse label een coronaproof editie in elkaar gestoken in het Lakenmetershuis in Gent.

Hybride festival

Normaal gezien organiseren we het festival op verschillende - vaak ongewone - locaties in Gent, maar dat is niet mogelijk dit jaar,” klinkt het bij Nele Buys van Consouling Sounds. Omdat ons publiek wereldwijd verspreid is, vinden we het belangrijk om het festival door te trekken naar het digitale platform zodat meer mensen kunnen meevolgen. Ook mensen die bijvoorbeeld ziek thuis zitten. Volgens ons wordt zo’n digitaal luik in de toekomst onmogelijk weg te denken uit de eventbeleving.

Het label werkte een formule uit waardoor het festival sowieso kan doorgaan. Dankzij subsidies hebben we een plan opgesteld waarmee we alle medewerkers kunnen vergoeden en aan het werk kunnen zetten. Zelfs al mag er geen mens in de zaal zitten: 24 Hours of Deep Listening kan doorgaan, legt Nele Buys uit.

“We merken dat er een soort livestream-moeheid is ontstaan. Tenslotte kan niets de livebeleving vervangen, maar je kan wel altijd nieuwe manieren vinden om de digitale beleving te optimaliseren.”

Nele Buys, Consouling Sounds

Programma

Op het hybride festival, dat zich dus zowel online als fysiek afspeelt, staan ook twee panelgesprekken op het programma. Tijdens de Care-talk gaan panelleden dieper in op mentale gezondheid, één van de thema’s waar Consouling Sounds graag op inzoomt: We willen als label ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en willen thema’s als mentale gezondheid bespreekbaar maken. We willen een drempelverlagende rol spelen, verduidelijkt Nele Buys. De talk wordt gemodereerd door Tomas Serrien, bekend van het boek ‘Klank’, over het effect van muziek op ons lichaam. Deelnemers zijn Astrid Stockman (sopraan), Lien Seynaeve (psycholoog), dr. Elisabeth Vander Stichele (Geriater-LEIFarts-seksuologe) en Nico Van Meirhaeghe (Empusae). 

Op dat thema gaan ze ook verder in hun Coronatalk: hoe hebben professionals uit de muzieksector de afgelopen maanden beleefd op mentaal vlak? Hoe komen we terug samen? En hoe moet het nu verder? Yoran Cambier (geluidstechnieker), Lut Hendrix (Bestov), Dieter Craeye (VOX Bookings), Mike Keirsbilck (Consouling Sounds) en Frank Duchêne (producer en docent PXL-Music) hun inzichten van de voorbije maanden. Dat doen ze onder leiding van moderator Jan Pauly (VI.BE). 

Optredens 

Naast de talks zijn er ook optredens, al dan niet op een virtuele manier. Zo staan onder meer Adriaan De Roover, Astrid Stockmans & Innerwoud, Of Blood And Mercury en Aidan Baker op de line-up. Daarnaast staan er ook nog surprise acts gepland. Wie dat zijn, blijft geheim tot op het festival zelf. Het volledige programma check je hier. Fotograaf Peter Baele stelt dan weer zijn recentste expo tentoon.

Het tweedaags festival wordt gefilmd en gemonteerd tot een aftermovie, die je als tickethouder kan herbekijken of apart kan aankopen. We hebben veel overwogen, maar hebben besloten om niet met livestreams te werken. We merken dat er een soort livestream-moeheid is ontstaan. Tenslotte kan niets de livebeleving vervangen, maar je kan wel altijd nieuwe manieren vinden om de digitale beleving te optimaliseren,” vult Buys nog aan.

Alle info en tickets vind je hier. Aarzel niet te lang: de capaciteit is beperkt.

Promo adverteren

Reclame