VI.BE

Collegagroep jazz: een boeiende inspiratiedag voor jazzprogrammatoren
© william moreland

Collegagroep jazz: een boeiende inspiratiedag voor jazzprogrammatoren

Binnenkort is het zover: een nieuwe Collegagroep Jazz. Op 8 juni nodigen cult!, JazzLab, VI.BE en 30CC jazzprogrammatoren van CC's en jazzclubs uit voor een boeiende inspiratiedag.

11.05.21

Nieuws

Deze uitnodiging is gericht aan jazzprogrammatoren van culturele centra en clubs die regelmatig jazz programmeren. 

Op de Collegagroep Jazz duiken cult!, JazzLab, VI.BE en 30CC samen met jazzprogrammatoren uit culturele centra en jazz clubs in enkele grote vraagstukken en beloven we dat op een van de beste soundtracks te doen. We organiseren twee parallelle discussiegroepen, waarvan er eentje inzoomt op de concrete effecten en gevolgen van deze coronaperiode, terwijl de andere draait rond internationaal programmeren in deze tijden. Misschien zijn er daar kansen ontstaan of is de tijd rijp voor nieuwe samenwerkingen? We nemen de onderwerpen graag samen met jullie onder de loep en creëren ruimte voor uitwisseling.

Post-corona jazz programmeren

Het eerste onderwerp, daar waren we snel uit: corona en de impact ervan op onze werkingen. We willen een korte stand van zaken opmaken: Wat hebben we geleerd uit het voorbije jaar? Zagen we ook kansen als jazzprogrammator? Kunnen we loskomen van een klassieke seizoensplanning en meer ad hoc programmeren en communiceren? Welke plaats heeft jazz binnen het cultuurlandschap? Wat is er veranderd voor de kleinschalige(re) werking rond jazzconcerten? Welke struikelblokken zijn er? Wat is de plaats van digitalisering? We hebben het over gevolgen én mogelijkheden voor muzikanten, zalen en publiek.

Internationaal programmeren tijdens en na corona

De agenda en de vrije gedachtevorming willen we niet vooraf dichtkitten, maar vooral eens zien hoe internationale jazz programmerende collega’s inmiddels – meer dan een jaar in covidmodus – er voor staan. Laten we zeker niet verzanden in dystopische verzuchting, maar vooral kijken naar wat we concreet samen kunnen doen om elkaar en de jazz scene te versterken. Dit overleg is daarnaast bedoeld om eens uit de Zoom-, Google Meet- en Jitsi-modus te raken, en elkaar live aan te steken met nieuwe gedachten en misschien wel nieuwe werkvormen. Onder het motto “never waste a good crisis” gaan we op zoek naar manoeuvreerruimte, nu het internationale jazzcircuit vrijwel geheel tot stilstand is gekomen. Misschien kunnen we het samen een reboot geven? Staat dit je aan en wil je vooraf al suggesties in de ether gooien, zeker doen!

Tussendoor is er natuurlijk ook tijd om je collega’s nog eens te zien en te spreken. Dat organiseren we vanzelfsprekend #coronaproof. Naast uitwisselingsmomenten vullen we de dag ook met live muziek.

Wanneer?
8 juni 2021 van 9u30 tot 16u

Waar?
30CC Schouwburg, Bondgenotenlaan 21, Leuven (op een steenworp van het station)

Inschrijven?
Enkel voor jazzprogrammatoren van CC's en jazz clubs. 
Opgelet: de plaatsen zullen beperkt zijn, dus schrijf je zeker op tijd in!

Promo adverteren

Reclame