VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Check de Belgische muziek in lokale muziekwinkels en op streamingplatforms

Dankzij BEA MUSIC krijgen Belgische albums die het afgelopen jaar verschenen in elke platenzaak het label van de Week van de Belgische muziek. Ook op je favoriete streamingplatforms vind je het herkenbare hartje!

22.01.21

Nieuws

Een 2020 om snel te vergeten, een jaar met zware gevolgen voor iedereen die bij de muzieksector betrokken is: het hart van onze sector bloedt. Maar bij de pakken blijven zitten, dat doet BEA niet.  

Tijdens de week worden Belgische producties in de kijker gezet. Verschillende media en sectoren slaan de handen in elkaar met één doel: een grote ‘ik hou van u’ voor onze artiesten, voor onze producties, voor onze creaties. Om al die zure uitgestelde shows en optredens door te slikken en met een grote dosis optimisme naar 2021 en verder te kijken. Want als er één ding is dat we moeten onthouden van 2020, dan is het dat muziek alles is. Het is troost, het is compagnie, het is energie. BEA MUSIC zet de spotlight op de Belgische producties, zowel in de platenzaak als op de streamingplatforms.

De Week van de Belgische Muziek op Spotify

“Muziek en artiesten uit eigen land zijn voor Spotify en haar luisteraars heel erg belangrijk. In België zorgen jong talent en gevestigde namen al jaren voor een levendige muzieksector. De Week van de Belgische muziek is een initiatief dat wij daarom zeer graag ondersteunen,” klinkt het bij Wilbert Mutsaers, Head of Music Spotify Benelux. Hun Made In Belgium-playlist krijgt voor de gelegenheid het label op gespeld.

Geef ook je liefde

Ook jij kan je liefde verklaren aan je favoriete Belgische artiest. BEA MUSIC heeft het gemakkelijk gemaakt om artiesten de boost te geven die ze verdienen: In elke platenzaak krijgen Belgische albums die in dit coronajaar verschenen een een hartvormige sticker van Week van de Belgische muziek. Releases die volgende jaar op de speciale MIA-editie 2020-2021 misschien wel een MIA-nominatie in de wacht zullen slepen. 

Promo adverteren

Reclame