VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Charlotte de Witte wint DJ Mag Alternative Top 100 DJs 2020
charlotte de witte © rene passet (creative commons, bewerkt)

Charlotte de Witte wint DJ Mag Alternative Top 100 DJs 2020

In haar beginjaren als Raving George was ze nog kind aan huis bij VI.BE, intussen pronkt ze bovenaan de misschien wel meest prestigieuze DJ Top 100 ter wereld.

10.11.20

Nieuws

Maandagavond 9 november (Belgische tijd) kondigde het gereputeerde DJ Mag het aan op social media: Charlotte de Witte stoot legende Carl Cox van de troon, en verovert de nummer 1-spot in de ‘Alternative Top 100 DJs 2020’.

De Gentse heeft een enorme weg afgelegd, en begon haar carrière — zoals bekend — onder het alias Raving George. In haar beginjaren als electro-dj had ze een profiel op VI.BE platform en werd ze zo opgepikt door Studio Brussel. Bijna tien jaar geleden won ze namelijk een dj-contest, waardoor ze meteen de mainstage van Tomorrowland mocht platspelen.

We worden er week van als we terugblikken op de DJ Vision-reportage die we met haar opnamen in 2011, toen ze haar muziek nog omschreef als “een eigen variatie van minder commerciële electro”. En ook op Play & Produce, onze hoogmis voor producers en dj’s passeerde ze de revue.

“De opkomst van de Belgische techno spinner Charlotte de Witte is niets minder dan meteorisch.”

DJ Mag

Rond 2015 schudde ze haar alias van zich af, en ging ze onder haar eigen naam draaien. Charlotte de Witte zocht geleidelijk aan meer en meer de richting op van donkere techno. Datzelfde jaar dook ze ook op in ons toenmalige Poppunt Magazine (nr° 66).

En nu pronkt de Gentse dus bovenaan de lijst van het de internationaal gerespecteerde DJ Mag. Dat komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Ze speelde op de mainstage van Tomorrowland (een spot die normaal gesproken zelden naar techno dj’s gaat), richtte met KNTXT haar eigen label op, en is intussen resident dj op BBC Radio 1.

In 2017 haalde ze al eens de cover van DJ Mag UK. Nu schittert ze de dus ook op het voorblad van de internationale editie. Zelf blijft ze er erg nederig onder. “Dit betekent heel veel voor mij. Ik wil iedereen van uit de grond van m’n hart bedanken om op mij te stemmen. Ik ben hier heel blij mee”, liet ze optekenen in een persoonlijke boodschap op sociale media.

de cover van poppunt magazine 66

de cover van poppunt magazine 66

Promo adverteren

Reclame