VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Bureau Export maakt vanaf nu deel uit van Centre National de la Musique
© pien muller

Bureau Export maakt vanaf nu deel uit van Centre National de la Musique

Sinds kort maakt het Franse exportbureau deel uit van het overkoepelend muziekorgaan CNM, opgericht door het ministerie van cultuur. De kerntaken rond export blijven wel behouden.

03.03.21

Nieuws

In de praktijk was het al enkele maanden het geval, maar sinds kort is het dus officieel: het Franse muziekexportbureau Bureau Export vervoegt het Centre National de la Musique (CNM).

Het CNM werd begin januari in het leven geroepen door het Franse ministerie van cultuur. Het stelt zich tot doel om alle muziekgenres en de hele Franse muziekindustrie te begrijpen, ondersteunen en promoten: van artiesten en managers over booking agencies en promotoren, tot platenlabels en publishers.

In wezen veranderd er in de praktijk niet zo enorm veel voor buitenwereld. De kerntaken van het oude Bureau Export blijven behouden. Met name: 

  • De internationale ontwikkeling van de Franse muziekindustrie begeleiden
  • Matchmaking tussen Franse en internationale professionals
  • Het bereik van Franse muziek helpen vergroten en artiesten grenzen helpen oversteken

Ook nu Bureau Export dit overkoepelende muziekorgaan vervoegt, zal het team blijven inzetten op: gepersonaliseerd advies, het aanleveren van contacten, het uitvoeren van marktonderzoek, de aanwezigheid op muziekconferenties, en promotionele en financiële ondersteuning.

Meer info vind je op de gloednieuwe website van CNM. Contactdetails van het internationale team vind je hier.

CNM evalueert de impact van mogelijke wijziging in uitbetaling bij digitale streamingplatformen

Promo adverteren

Reclame