VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

BTS is best verkochte artiest van 2020

BTS is best verkochte artiest van 2020

Elk jaar geeft de IFPI, de wereldwijde vertegenwoordiger van de platenfirma’s, een lijst vrij van artiesten die de beste cijfers hebben gedraaid uit digitale en fysieke exploitatie van hun opnames. Nadat BTS eerder al eens tweede werd, staken ze in 2020 met kop en schouders boven de competitie uit. 

09.03.21

Nieuws

De Global Recording Artist of the Year lijst van IFPI bekijkt elk jaar welke act het meeste omzet heeft gedraaid uit streaming en verkoop van CD’s of vinyl. Het volledige repertoire van de artiest wordt in de berekeningen meegenomen. 

BTS bracht vorig jaar maar liefst 3 albums uit. ‘MAP OF THE SOUL: 7’ kwam uit in februari en stond op nr. 1 in meer dan 20 landen. De Japanse versie ‘MAP OF THE SOUL: 7 ~ THE JOURNEY ~ verkocht op 2 dagen tijd meer dan 500.000 fysieke exemplaren waardoor BTS de best verkopende niet-Japanse act ooit werd in dat land. In november kwam dan ‘BE’ uit in een deluxe versie, en ook die plaat brak wereldwijd potten. Tussendoor werd de eerste volledig Engelstalige BTS-single ‘Dynamite’ ook een echt streamingkanon.

BTS stoot daarmee Taylor Swift van de troon, zij belandt in 2020 op nr. 2. De top 3 wordt vervolledigd door Drake, die in 2016 én 2018 al uitgeroepen werd tot Global Recording Artist of the Year

De publicatie van de lijst is meestal de voorloper van het jaarrapport dat IFPI elk jaar uitbrengt over de wereldwijde omzet uit opgenomen muziek. Het jongste rapport over 2019 kan je hier nalezen.

Stage oproep 2023

Reclame