VI.BE

Binnenkort ook livestreams mogelijk via Bandcamp

Binnenkort ook livestreams mogelijk via Bandcamp

Bandcamp is al meer dan 10 jaar lang hét huis van vertrouwen voor de muzikale meerwaardezoeker en uiteraard ook voor artiesten die muziek rechtstreeks aan hun fans willen verkopen. Met deze nieuwe dienst zetten ze een nieuwe stap richting 360°-platform voor artiesten.

20.11.20

Nieuws

Sinds het begin van de coronacrisis doet Bandcamp voor 1 vrijdag per maand (de ‘Bandcamp Fridays’) afstand van het deeltje van de inkomsten dat ze voor zichzelf houden. Normaal gezien is dat 10 à 15%, maar dankzij de Bandcamp Fridays kon er tot nu toe zo’n 35 miljoen dollar extra uitbetaald worden aan artiesten. Bandcamp gaat nu op die ingeslagen weg verder met de nieuwe dienst die ze lanceren voor livestreaming. Tot 3 maart 2021 laat het platform ook daar de 10% fee vallen.

Bandcamp Live zit momenteel nog in de testfase, maar zal binnenkort breder beschikaar zijn. Via de nieuwe dienst kunnen artiesten tickets verkopen voor livestreamconcerten, maar ook alle andere services van Bandcamp zijn erin geïntegreerd. Tijdens de stream is er een virtuele merchandise tafel waar artiesten t-shirts, posters etc. kunnen verkopen en uiteraard kunnen ze er ook gewoon albums en singles verkopen. Via een chatbox kunnen fans met elkaar in contact komen tijdens de show. Volgers op Bandcamp worden trouwens ook automatisch verwittigd als een artiest een livestream aankondigt. De artiest bepaalt zelf de ticketprijs en daar komen geen extra kosten meer bovenop. 

Om Bandcamp Live te kunnen gebruiken, moeten artiesten eerst een artiestenprofiel aanmaken. Meer info over de nieuwe service vind je hier.  

Promo adverteren

Reclame