VI.BE

BidForLIVE2020: muzikale collector’s items gezocht voor veiling

BidForLIVE2020: muzikale collector’s items gezocht voor veiling

Tijdens De Week Van De Belgische Muziek gaan heel wat exclusieve muzikale items en belevenissen onder de hamer ten voordele van de zwaar getroffen Belgische muzieksector. Steunfonds LIVE2020 is daarvoor ook nog op zoek naar muzikale collector’s items die geveild kunnen worden. En die liggen misschien wel bij jou op zolder.

01.12.20

Nieuws

Tijdens De Week Van De Belgische Muziek slaan artiesten en de muzieksector de handen in elkaar met diverse media om muziek van eigen bodem extra in de spotlights te zetten, en de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen. VI.BE, het aanspreekpunt voor artiest en muzieksector, coördineert de acties die van die week een muzikale Belgische trip zullen maken. Ook LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector, draagt haar steentje bij en heeft al enkele mooie initiatieven in de steigers staan. Na een geslaagde veiling van Red Bull Elektropedia – die meer dan 26.000 euro opbracht voor LIVE2020 – zet het steunfonds nu zelf een veiling op poten onder de noemer BidForLIVE2020.

Gezocht: muzikale collector’s items

Het steunfonds ontving de afgelopen maanden al mooie giften van particulieren, bedrijven én van de sector zelf, waaronder de opbrengst van de veiling van Red Bull Elektropedia. Daar gingen heel wat exclusieve hebbedingen van o.a. Angèle, The Subs en Zwangere Guy onder de hamer. Tijdens De Week Van De Belgische Muziek trekt LIVE2020 het met een eigen veiling, in samenwerking met Veilinghuis Bernaerts, nog breder en internationaler. Hiervoor verzamelt het steunfonds nu al exclusieve items en belevingen van binnen- én buitenlandse labels, artiesten, concertzalen, clubs, festivals, leveranciers en andere actoren uit de brede eventsector. Daarnaast roept LIVE2020 verzamelaars op om in hun collectie te duiken, en hun muzikale collector’s items aan de veiling te schenken. 

LIVE2020

De opbrengst van de geveilde items gaat integraal naar het steunfonds, dat daarmee de zwaarst getroffen sectorgenoten evenals een aantal relanceprojecten financieel kan ondersteunen. Begin november kon het fonds al een eerste schijf van 179.000 euro uitkeren. Binnenkort zal een volgende aanvraagronde voor steun opgestart worden.

Blijf LIVE2020 steunen door een gift over te maken, een solidariteitsactie te steunen of er zelf één te organiseren. Zodat livemuziek in de beste en veilige omstandigheden kan terugkeren naar jouw favoriete kleine en grote podia, binnen en buiten. Zodat we samen weer kunnen genieten van die unieke en onvergetelijke ervaringen die concerten en festivals zijn. Het LIVE2020 fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting die in alle neutraliteit de werking controleert en toeziet op de correcte verdeling van de verzamelde middelen. 

Heb je zelf een item dat je aan de veiling wil schenken? Laat het ons weten via info@live2020.be. Alle info over BidForLIVE2020 lees je hier

Meer info op live2020.be.

Promo adverteren

Reclame