VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgium Booms op Reeperbahn Festival 2020

Tegen de verwachtingen in zal het aanstaande Reeperbahn Festival in Hamburg, één van Europa’s belangrijkste club- en showcasefestivals, wel degelijk plaatsvinden van 16 tot 19 september.

24.08.20

Nieuws
jan verstraeten © frederic buytaert

jan verstraeten © frederic buytaert

Er heerste heel wat onduidelijkheid over of het meest prominente Duitse showcasefestival dit jaar al dan niet zou kunnen doorgaan. Uiteindelijk zal het conferentiegedeelte uitsluitend digitaal plaatsvinden, terwijl de liveshows zowel fysiek als online zullen gebeuren.

Het festival schroefde het aantal concerten weliswaar terug van 600 naar 120, en het aantal venues van 100 naar 20. De organisatie gaat er overigens prat op aan alle coronavoorschriften te kunnen voldoen.

Jan Verstraeten pronkt als enige Belgische act op de affiche van deze bijzondere editie. VI.BE ondersteunt hem met een Belgium Boomscampagne, gesteund door Sabam for Culture.

Nieuw dit jaar is ook de online editie van Reeperbahn Festival International. Een vijftigtal Europese muziek-delegates werden uitgenodigd om op 27 en 28 augustus vanuit Berlijn online te netwerken met collega-professionals uit China en de Verenigde Staten. Tijdens dit festival, waar Faces On TV een livestream performance zal brengen, worden ook de genomineerden voor de jaarlijkse Anchor Awards bekendgemaakt.

Meer informatie

www.reeperbahnfestival.com

Contact

Nico Kennes