VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Belgische dj’s en producers in de kijker op ADE 2019
ALEA(s) © nick chesnaye

Belgische dj’s en producers in de kijker op ADE 2019

Ook dit jaar vestigt Amsterdam Dance Event haar creatieve festivalhart in de Brakke Grond. Voor VI.BE het uitgelezen moment om vanuit Belgium Booms de blik van zowel dance-lievend Nederland als de vele internationale bezoekers op Vlaanderen en de rest van België te richten.

23.09.19

Nieuws

Vanaf woensdag 16 t/m zondag 20 oktober staat Amsterdam voor de 24ste keer in het teken van elektronische muziek in clubs, op podia, kelders en daken verspreid over de stad, tijdens Amsterdam Dance Event. Dit jaar vind je bijna 80 (!) Belgische artiesten en sprekers terug in het officiële programma. Van ALEA(s) als closing act van ADE Beam Lab, tot Stavroz & Friends in Noorderlicht. Van DJ Dziri in het eigenzinnige Cinetol tot 15 years of Tomorrowland in de Ziggo Dome.

Als Festival Hangout van ADE 2019 bevindt de Brakke Grond zich in het hart van het showcasefestival, een uitgelezen kans om onze artiesten op de kaart te zetten die we niet onbenut laten. Dat doen we niet alleen tijdens ADE Sound Lab in de Brakke Grond zelf, maar we trekken ook de deur uit om onze artiesten op ander interessant grondgebied te vestigen.

We koppelen de Brusselse muziekguru Lefto aan Nederlands belangrijkste elektronische radiostation Red Light Radio. Samen cureren zij een avondvullend programma in de Grote Zaal van de Brakke Grond, waar je opkomende smaakmakers uit zowel België als Nederland kan ontdekken.

Tijdens ADE BeamLab zal het Brusselse audiovisuele collectief ALEA(s) in gesprek gaan met aanwezigen over hun meeslepende, intense en unieke live performances waarbij ze – omringd door het publiek – improviseren met een mix van animatie, ontwerp en elektronische muziek. Ook Red Bull Elektropedia Award én Champion Sound Beat Battle-winnaar Susobrino geeft je een kijkje achter de schermen. Tijdens zijn In the studio with-sessie laat hij deelnemers zien hoe hij te werk gaat.

Buiten de Brakke Grond werken we samen met underground magazine Subbacultcha en het door Amsterdammers geliefde Café Struik. Met de eerstgenoemde presenteren we opkomend Belgisch talent Céline Gillian in het voorprogramma van Erika de Casier. Café Struik biedt in de samenwerking twee Belgische agency’s de ruimte om een avond lang te laten zien wat ze in huis hebben. Op vrijdag neemt het opkomende E314 agency het café over en op zaterdag zal Culte Agency vijftien uur lang de toon zetten.

En last but not least opent de Brakke Grond net zoals vorig jaar op vrijdagnamiddag de deuren voor professionals uit de Belgische en internationale sector als onderdeel van ADE Pro. Garnaalkroketten en bier die naam waardig verzekerd!
 

DE BRAKKE GROND X BELGIUM BOOMS

woensdag 16/10

  • 20-23u45 – ADE BeamLab 2019 w/ ALEA(s)

donderdag 17/10

  • 20-23u – Céline Gillain at s105 (De School). In collaboration w/ Subbacultcha

vrijdag 18/10

  • 16-18u – Network drink at Brakke Grond Café, supported by ADE Pro (Invitation only)
  • 20-23u30 – Lefto x Red Light Radio presents, w/ 2 Times Nothing, Annie Pleasure, Susobrino, Peaking Lights and De Witte Kunst
  • 17-08u – E314 agency – A Belgian takeover at Café Struik, w/ Bjeor, Exalt, Gay Haze, Innershades, Kiani And His Legion, Maniok and Sixsixsixties

zaterdag 19/10

  • 12u15-13u In The Studio With Susobrino, ADE Soundlab
  • 17-08u Culte Agency Take Over at Café Struik, w/ Alfred Anders, DTM Funk, FRONT DE CADEAUX, Hiele, Lawrence Le Doux, Mika Oki, Rrita Jashari, Sagat, Simon Halsberghe, SKY H1 and Zeta Lys