VI.BE

Belgian World Music Network meeting goes digital... once again
cheb runner

Belgian World Music Network meeting goes digital... once again

Het Belgian World Music Network is de voorbije weken hard aan het werk geweest achter de schermen om toch enerzijds een inhoudelijk zo sterk mogelijke als anderzijds zo coronaproof mogelijke editie te organiseren van hun jaarlijkse sectormeeting en showcaseavond, maar het mocht niet baten.

09.11.20

Nieuws

Na een eerste verstrenging van de maatregelen in Brussel werd met hun partners AB & Palace afgetoetst of ze de sectordag en showcaseavond konden omturnen naar een livestreamevent. Na de aankondiging van nog strengere coronamaatregelen werd helaas beslist dat, ondanks de zware voorbereidingen, de showcases ook niet online zullen kunnen doorgaan.

World Music... what’s in a name?

Het beloven nog enkele donkere maanden te worden voor de muzieksector, maar BWMN besliste alvast niet bij de pakken te blijven zitten. Ze organiseren op 9 november om 14u een online sessie (naar analogie van hun webinars in mei) over een hot topic (neen, niet corona): World Music...what’s in a name?

Interessante sprekers met diverse achtergronden en visies zullen kort hun inzichten delen over wat de term ‘wereldmuziek’ voor hen betekent: welke vragen roept het gebruik van de term op en zijn er (indien nodig) alternatieven? Tijdens korte pitches krijg je als luisteraar vanuit verschillend invalshoeken (o.a. historisch, internationaal, economisch, artistiek, dekolonisatie) een breed zicht op de term. Deze sessie is een aanzet voor een verdere verdieping van dit onderwerp in 2021. Meer info over de sprekers heel binnenkort.

Vervolgens inventariseren ze de huidige coronasituatie, beschikbare hulp en toekomstperspectieven met Tom Kestens (Galm) en Fabian Hidalgo (Facir).

Save the date

Maandag 9 november | 14u | Zoom

Schrijf je hier in en #spreadthewor(l)d

Support your local scene

We zetten graag nog even de artiesten in the picture die stonden te popelen om hun muziek tot bij jullie te brengen tijdens de showcase night. Checken die handel! #playbuylocal

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

Promo adverteren

Reclame