VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Bel Jazz Fest: online jazzfestival op 29 en 30 mei
esinam © iwona pom

Bel Jazz Fest: online jazzfestival op 29 en 30 mei

De huidige crisis treft onze jazzmusici – net als veel andere kunstenaars – hard. Door de coronamaatregelen kunnen festivals deze zomer niet plaatsvinden, en werden ook Gent Jazz en Jazz Middelheim geannuleerd. Maar de Belgische jazzwereld is dynamisch, veerkrachtig én solidair. Dat bewijst Bel Jazz Fest. Met dit online festival presenteren de programmatoren van 11 gevestigde festivals op 29 en 30 mei een mooie staalkaart van de Belgische scene. De concerten vinden plaats zonder publiek   in de studio’s van concertzaal Flagey in Brussel, een van de bekendste jazzzalen van ons land.  

20.05.20

Nieuws

Jazz.be

Flagey is dan wel de fysieke locatie van waaruit alle concerten zullen worden gestreamd, jazz.be wordt de plaats van gebeuren. Voor slechts 15 euro (en de mogelijkheid om extra te doneren) krijg je als bezoeker toegang tot de volledige line-up: een resem kleppers die het kruim van de Belgische jazz vertegenwoordigen. Noord en Zuid, jong talent en gevestigde waarden, mannen en vrouwen, meer en minder traditionele geluiden. Verbonden door de taal van muzikale improvisatie.

Belgische jazz lééft

De jazzfestivals BRAND! Mechelen, Brosella, Brussels Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, Jazz à Liège, Gaume Jazz Festival, Gent Jazz, Jazz Brugge, Jazz Middelheim, Leuven Jazz en Tournai Jazz Festival sturen met steun van Stilletto PRoductions, JazzLab en VI.BE een krachtig signaal de wereld in: Belgische jazz lééft en heeft je nodig. We wachten allemaal op de liveconcerten die je kan bijwonen, maar je kan onze muzikanten (en technici, leveranciers,...) nu al steunen via deze weg.

Diversiteit en kwalitatieve streaming...

De organisatoren van Bel Jazz Fest gaan voor een rijk geschakeerd Belgisch jazzaanbod: De Beren Gieren, An Pierlé Quartet,  Nordmann, Jean-Paul Estiévenart Quartet, Bram De Looze, Compro Oro, Esinam, DJ AliA, Tuur Florizoone, schntzl, Mâäk Quintet, Antoine Pierre Urbex Electric, Kurt Van Herck Trio, The Brums, Manuel Hermia Trio, Anneleen Boehme, Eve Beuvens, Casimir Liberski Trio, Lubiana, Commander Spoon, Karen Willems, Glass Museum, Nabou en Bert Cools!

Beide festivalavonden starten om 18.00 uur. Vanuit zes verschillende locaties in het Flagey-gebouw, die allemaal garant staan voor een uitmuntende akoestiek, zullen de concerten – soms deels gelijktijdig – in hoge audio- en beeldkwaliteit worden gestreamd. Sommige concerten worden eerder opgenomen. Bezoekers kunnen online van podium wisselen en via chat met andere kijkers van gedachten wisselen. Tickethouders hoeven geen noot te missen en kunnen de content tot een week na het festival blijven bekijken en beluisteren. 

… in de legendarische studio’s van Flagey

“Onze ploeg neemt alle voorzorgsmaatregelen om artiesten en medewerkers in veilige omstandigheden te laten werken. Flagey keert met Bel Jazz Fest terug naar zijn roots: onze studio’s zijn oorspronkelijk gebouwd om opnames te kunnen maken met een perfecte akoestiek. Toen voor de radio, nu ideaal voor dit online festival,” zegt Gilles Ledure, algemeen directeur van Flagey.

Blijvend platform

Op ditzelfde platform willen de organisatoren ook na het festival onze diverse jazzscene in binnen- én buitenland blijven promoten.

Bel Jazz Fest praktisch

  • 29 en 30 mei 2020 telkens van 18:00 tot 00:00
  • Tickets & livestream via www.jazz.be
  •  Vaste ticketprijs: € 15 (twee dagen, 24 concerten, een week lang geldig), met mogelijkheid tot donatie
  • Zet je aanwezig op Facebook


 

Dit was Bel Jazz Fest

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame