VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Antwerpse subsidie voor cultuur in handels- en horecazaken

De stad Antwerpen stimuleert cultuur in horeca- of handelszaken met een nieuw tijdelijk toelagereglement (geldig tot en met 30 juni 2021). Winkels en horecazaken kunnen op die manier steun krijgen voor culturele activiteiten in hun zaak.

08.07.20

Nieuws

Met de cultuurtoelage kan een ondernemer 75% van de vergoeding voor een artiest laten terugbetalen. Alle activiteiten binnen eender welke kunstdiscipline, zoals kleinschalige optredens, straattheater, auteurslezingen, mini-tentoonstellingen …komen in aanmerking voor een cultuurtoelage.

De belangrijkste voorwaarde is dat een ondernemer een beroep doet op professionele kunstenaars die voor (een deel van) hun inkomen afhankelijk zijn van artistieke prestaties. De toelage is niet bedoeld voor mensen of verenigingen die een culturele activiteit uitoefenen als hobby.

Ook vergoedingen voor ondersteunende personen zoals een technieker komen gedeeltelijk in aanmerking. Er geldt een maximum van 1.000 euro per activiteit in een individuele handelszaak, of 5.000 euro bij een gemeenschappelijke activiteit georganiseerd door een handelaarsvereniging.

Alle info, inclusief het reglement, vind je hier. Tot en met 30 juni 2021 kan je als Antwerpse ondernemer een cultuurtoelage aanvragen via deze link.

Stage oproep 2023

Reclame