VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Alternatief Nederlands festival Grauzone pakt uit met Belgische focus
cocaine piss

Alternatief Nederlands festival Grauzone pakt uit met Belgische focus

Het is niet toevallig midden in de Week van de Belgische muziek dat de organisatie haar insteek van de online editie van 2021 bekend maakt. Met “The Sound of Belgium” wil Grauzone eind mei interessante opkomende acts uit de Belgische alternatieve genres in de spotlight zetten.

10.02.21

Nieuws

Grauzone is een internationaal georiënteerd festival in Den Haag, dat grensverleggende artiesten uit de underground een podium biedt. De organisatie presenteert muziek, beeldende kunst, film, lezingen en performances geworteld in de marge en wil meer zijn dan alleen de som van al deze verschillende disciplines. Het programma bevat zowel jong talent als alternatieve gevestigde namen, van new wave en elektronica tot psychedelica en experimentele muziek. Doorheen dit alles draagt het festival de DIY-attitude hoog in het vaandel.

“België kent een rijke muziekgeschiedenis. Het is grondlegger van EBM, new wave en new beat, genres waar Grauzone zich artistiek op heeft gebouwd.”

Grauzone Festival, Den Haag

De achtste editie van Grauzone Festival vindt dit jaar online plaats op 21 en 22 mei 2021. Een nieuw en opzichzelfstaand programmaonderdeel is het project “The Sound of Belgium”, waar relevante opkomende Belgische acts worden geïntroduceerd aan een Haags, Nederlands en internationaal publiek. Er wordt ook nagedacht over een artistieke uitwisseling tussen Belgische en Nederlandse acts en een samenwerking met Sentimental Records. Dat Grauzone België genegen is, wisten we al langer. Twee jaar geleden kreeg Whispering Sons een headline spot op de affiche. Het jaar tevoren was Cocaine Piss te gast.

En ook hun persbericht loopt over van de liefde voor de Belgische muziek: “België kent een rijke muziekgeschiedenis. Zo is het land voorloper van de elektronische muziek en verschillende Belgische acts hebben aan de wieg gestaan van muzikale genres waar Grauzone zich artistiek op heeft gebouwd. Denk hierbij aan genres als EBM (Electronic Body Music), new wave en new beat, met Belgische bands als Front 242, The Neon Judgement, Absolute Body Control en meer.”

Affiche Grauzone - The Sound of Belgium

Affiche Grauzone - The Sound of Belgium

Het lijkt erop dat we met The Sound of Belgium, na Ik Zie U Graag (Mezz, Breda) en Made In Belgium (Gebouw-T, Bergen op Zoom) een mooie nieuwe Nederlandse liefdesverklaring aan België te pakken hebben. Wij noteren de data alvast met stip in onze agenda, en kijken reikhalsend uit naar de eerste namen.

Meer info vind je op grauzonefestival.nl. Bekijk hieronder de aftermovie van de editie van 2019.

Accepteer cookies om deze embed te bekijken.

JBL: Martin Garrix Music Academy

Reclame