VI.BE

UPDATE - Alle Vlaamse cultuurhuizen gaan dicht om middernacht op woensdag 28/10
sound track 2019 - selectieronde kavka © jeroen bossee

UPDATE - Alle Vlaamse cultuurhuizen gaan dicht om middernacht op woensdag 28/10

De verstrengde Vlaamse maatregelen in de cultuursector gaan vroeger in dan eerst gepland.

27.10.20

Nieuws

UPDATE: de nieuwe maatregelen worden al van kracht om middernacht in de nacht van woensdag 28/10 op donderdag 29/10. Dat is vroeger dan voorzien. Om de verschillende maatregelen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel beter op elkaar af te stemmen, heeft Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een nieuw Ministerieel Besluit klaar. Daarin is ook de nieuwe startdatum opgenomen.

Zopas kondigde de Vlaamse regering tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen af in de strijd tegen het coronavirus. “Ondanks genomen beslissingen blijven de cijfers onheilspellend evolueren”, zegt minister-president en minister van Cultuur Jambon. “Daarom gaan we de regels verruimen en verstrengen na overleg met de gouverneurs en burgemeesters.”

Voor de cultuursector is het verdict bijzonder hard: bibliotheken blijven open, maar alle andere culturele instellingen gaan onherroepelijk dicht. Alle evenementen (behalve lokale markten) worden verboden.  Deze maatregelen gaan in op vrijdag 30/10 om 18u. Hoe lang ze duren is niet meteen duidelijk, maar het lijkt erop dat ze minstens 3 weken van kracht zullen zijn. 

Minister van Economie Hilde Crevits zei dat iedereen die nu (opnieuw) hard geraakt wordt, zal kunnen rekenen op steunmaatregelen zonder dat er omzetverlies moet worden aangetoond.

De Vlaamse regering vraagt nog eens met aandrang om de fysieke contacten met andere mensen buiten de contactbubbel tot het absolute minimum te beperken. “We vragen niet om letterlijk in uw kot te blijven, wel om zo weinig mogelijk mensen op te zoeken of te ontmoeten,” zei Jan Jambon nog.

Of er nog gerepeteerd kan worden, of er nog workshops kunnen plaatsvinden enz. is momenteel nog onduidelijk. We houden je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Overzicht steunmaatregelen muzieksector

Promo adverteren

Reclame