VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

9000 BPM neemt je mee op een technotrip doorheen Gent
proeftuin oprichter seppe maesen © margot van de velde

9000 BPM neemt je mee op een technotrip doorheen Gent

Duik met de podcastwandeling van Proeftuin in de wilde jaren ’90 van de Gentse technoscene.

01.03.21

Nieuws

I Love Techno, 10 Days Off, Kozzmozz, Decadance en R&S Records: vijf nightlifemonumenten ontstaan in de nineties die Gent op de wereldkaart van all things techno zetten. Het kersverse Gentse collectief Proeftuin brengt je met de podcastwandeling ‘9000 BPM: A Journey Through Techno’ langs iconische clublocaties in de Arteveldestad en laat sleutelfiguren als Herman Schueremans, Trish Van Eynde, Stefaan Vandenberghe (T-Quest, Dr. Lektroluv), Mathias Kerckhof, Katrien Klausing en CJ Bolland aan het woord.

Tijdens de wandeling doorheen Gent vind je infobordjes met een QR-code. Zo hoor je alle verhalen en muziek die bij de locatie horen. De podcast op Spotify, en de route en overige info op proeftuin-studio.com/wandeling, zijn beschikbaar tot en met woensdag 31 maart.

Als kers op de taart selecteerde Proeftuin vijf getalenteerde dj’s op VI.BE platform, die elk een mix presenteren geïnspireerd door de stijl van toen. Te beluisteren via de Soundcloudpagina van Proeftuin en de Mixcloudpagina van Radio Ruit.

Een trip down memory lane voor zij die er toen bij waren, en een interessante ontdekking voor elke technoliefhebber van nu.

© sammy deham

© sammy deham

Promo adverteren

Reclame