VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Bilaterale projectoproep met de Duitstalige Gemeenschap

Bilaterale projectoproep met de Duitstalige Gemeenschap

Werk je in de culturele sector? Of ben je bezig met digitale technologie en wil je graag met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap een project realiseren? Aarzel dan niet en dien je projectvoorstel uiterlijk op 3 mei 2024 in!

05.02.24

Nieuws

Wat?

Met deze oproep willen het Departement Cultuur, Jeugd en Media samenwerking stimuleren en de publieksdeelname in beide gemeenschappen bevorderen. Ze focussen op digitalisering, digitale creatie en beleving. 

Het project kan verschillende vormen aannemen en wordt door beide gemeenschappen gesubsidieerd. Je kunt een projectsubsidie aanvragen voor een bedrag van maximaal €10.000.

Tijdens de vorige projectoproep werd bv. de samenwerking tussen Q-O2 en Meakusma gehonoreerd. Zij ontwikkelden vier nieuwe geluidswandelingen die op het nieuwe digitale platform TRACKS voor het publiek uit beide gemeenschappen in de stedelijke omgevingen van Brussel en Eupen beschikbaar werden gemaakt. 

Voor wie?

De projectoproep staat open voor kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector en eventueel ook niet-culturele actoren die een band hebben met digitale technologie. In beide gevallen gaat het om actoren die betrokken zijn of willen zijn bij vormen van digitale creatie en beleving en die zich bezighouden met vragen over onze toekomst en hoe ze die vorm willen geven.

Wanneer?

Het project vindt plaats tussen 1 september 2024 en 31 december 2025.

Inschrijven?

Meer info en inschrijven kan via deze link

Promo adverteren

Reclame