Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Met 10 jaar op de teller als alernatieve-rockband mag het duidelijk zijn dat New Rising Sun een blijver is. Vastberaden vertolken hun songs de geneugten en zorgen die onze wereld markeren.

De band ontstond in de zomer van 2007 na een geestverruimende ontmoeting tussen Dries Bongaerts en David Hermans, beiden zijn sindsdien zowel olie als motor voor de muzikale reis van New Rising Sun. In de daaropvolgende jaren namen ze een eerste demo en drie volledige albums op met verschillende andere inspirerende muzikanten.

Na "Paradise for a Stranger", "Good Morning Once Again" en "We're All Coming Home" staat de band nu klaar met hun vierde album. Getiteld naar een desolaat herenhuis aan de Belgische kust waar zowel het schrijven als het opnemen van het album plaatsvonden, belichaamt hun nieuwste productie "Helenium" een karakteristiek geluid, niet helemaal vergelijkbaar met iets dat eerder door New Rising Sun werd geproduceerd.

Na een eerder stadium van het maken van traditionele folk-rocknummers gaan ze nu voor een meer bluesy, desertrock-achtige sfeer. Troostende melodien op elektrische gitaren staan in dialoog met een dynamiek die enkel door de kern van de songs worden opgeëist.

Bestaande uit Dries Bongaerts (zang, gitaren), David Hermans (gitaren), Simon Beeckaert (bas, keys) en Julian Vlemincx (drums), vormt New Rising Sun een Antwerpse, Belgische band die sterker staat dan ooit.

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact

  Je moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken.