Update browser

Update je browser

Je gebruikt een oude browser in een moderne omgeving. Om vi.be ten volle te benutten, kun je beter updaten.

0:00 / 0:00
In Da Mix
Je profiel aanpassen gaat veel beter met een HTML5 browser. Hier kun je er een downloaden.
Details
Bio

Low Land Home is melancholisch, mysterieus en intiem. Het type muziek dat je aandacht trekt en je met intensiteit omgeeft. De band laat minimalistische pianolijnen, warme zang, intrigerende sferen en stuwende ritmes samensmelten tot een donkere en authentieke sound. Low Land Home staat garant voor een beklijvende ontdekkingstocht doorheen abstracte, maar vooral menselijke thema’s.

Het gaat snel voor Low Land Home. Minder dan een jaar na het ontstaan bracht de band in april 2017 met succes hun debuut EP ‘Underspoken’ uit. De titeltrack van de EP overtuigde de redactie van Studio Brussel om Low Land Home voor De Nieuwe Lichting 2017 te nomineren. De eerste single ‘I Know’ werd door Spotify geselecteerd voor hun populaire ‘Fresh finds: Six strings’-lijst en was wekenlang regelmatig te horen op Radio 1. In september 2017 bracht de band, die ondertussen voorprogramma’s deed voor mooie namen als Sophia, Gabriel Rios, Marble Sounds, Flying Horseman, Yuko, Chantal Acda en Few Bits en affiches deelde met Daan, Tamino, Whispering Sons en Coely, de single ‘All This Time’ uit. De videoclip hiervan was in première te zien op de website van De Standaard. In het najaar van 2017 behaalde Low Land Home de 3e plaats op De Beloften en schopten ze het tot de finale van Oost.Best!.

Momenteel werkt Low Land Home met producer Nicolas Delépine aan hun eerste full album, dat ‘Out Of My Mind’ zal heten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

REVIEWS

“Het ingetogen “All This Time” staat op de debuut-ep van het Gentse viertal, en druipt van de melancholie. Op een positieve manier, welteverstaan: zelden hoorden we een uitgepuurd singer-songwriterlied zo doeltreffend klinken. Vooral de zang snijdt erg diep: je wil even gaan geloven dat Oliver ‘the xx’ Sims hier de vocals voor z’n rekening neemt.”
- Indiestyle

"Zijn warme, diepe stem intrigeert, houdt je aandacht vast. Net als de ons recent ontvallen Leonard Cohen drijft zijn muziek op een hemelbed van melancholie.”
- Dansende Beren

"Low Land Home neemt het vaandel over van beste melancholische band van Gent. En doe daar maar de rest van Vlaanderen bij.”
- daMusic

"Niet echt happy happy, joy joy maar wel een heerlijk obscure sound."
- Studio Brussel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

CONTACT & BOOKINGS: lowlandhomeband@gmail.com

Foto’s
Video’s

Line-up
  Shows
  Track record
  Track record
  Gecreëerde kansen
  Contact
  Je bericht is verstuurd.
  Name is required
  Email is required
  Message is required