VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Ontdek de Limburgse Sound Track finalisten

Wil jij op 9 december helemaal voorbereid naar de Limburgse Sound Track finale in C-Mine trekken? We got you! In dit artikel zetten we onze spotlights op de 8 finalisten, zodat jij weet wie voor jou dé Limburgse sound van morgen mag worden!

20.11.23

Nieuws

Dat het voor de jury niet eenvoudig zou worden, werd al snel duidelijk tijdens de voorrondes in JC De Bilding, JH Plug-in (i.s.m. Pukkelpop), JH XL (i.s.m. Rock Herk) en Farrm (i.s.m. De Serre). Maar uiteindelijk werd er toch een straffe selectie van 8 namen samengesteld:

Affaire, ASLOVA, Audri, Bloodflowers, ISE, Madd9, STEVE en SUNA strijden op 9 december om 1 van de 3 plekjes als Limburgse Sound Track laureaat.

Wil jij er ook bij zijn tijdens deze finale? Koop dan snel je ticket!

In dit artikel stellen we de 8 finalisten alvast met veel plezier aan je voor.

Affaire

Affaire is een project van Michiel Ritzen. Samen met Nick Caers nam hij in 2021 een debuut ep op, die varieerde tussen simpele en analoge sounds en meer complexe electronische geluiden. De vier nummers behandelen uitzonderlijke vriendschappen, creatieve afzondering, dronken zelfvertrouwen en onbereikbare verlangens.

Dansende Beren zag Affaire aan het werk op de voorronde in Farrm, en zag dat “het ondanks de vaak hoekige beats altijd bijzonder groovy blijft, maar anderzijds ook doordat Michiel Ritzen simpelweg een hele coole frontman is. De drummer van SUNA had zijn stokken ingeruild voor een bak vol elektronica en kon zo de weg plaveien voor zijn kompaan. Die sprong met gitaar om de nek na luttele seconden al in het publiek, waarna het tempo eigenlijk nooit meer naar beneden ging. Met hier en daar wat muzikale glitches, een live gitaar die zeker een meerwaarde was en ook gewoon strakke nummers, zag je eigenlijk al snel dat een band als Affaire al vrij ver staat. Afsluiter “Thoughts and Pleasure” kunnen we met een beetje goede wil zelfs een hitje noemen. En als je als frontman zelfs door gewoon wat te roepen niet eens uit de toon valt, dan weet je dat je goed bezig bent”

ASLOVA

Na jaren van zoeken en experimenteren, heeft Xander eindelijk de identiteit gevonden die hij zocht. ASLOVA creëert betekenisvolle songs, met catchy hooks en gelaagde vocals.

Sound Track ambassadeur Bryan Mg vindt de nummers van ASLOVA alvast “Heel muzikaal, wil ik meer van horen!”

Audri

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Audri creëert meeslepende sounds die over grenzen heen gaan. Met roots in de klassieke piano en een passie voor gitaar omarmen haar composities experiment met timbre, poëtische teksten en meeslepende soundscapes. Beïnvloed door surrealisme en magisch surrealisme komen haar etherische songs voort uit persoonlijke ervaringen en een dromerige en nieuwsgierige kijk op de dingen.

Luminous Dash ging op bezoek bij Audri voor een interview, en wij onthouden onder andere dat ze ooit spontaan besloot naar Kopenhagen te verhuizen om zich op haar muziek te focussen, en dat ze gelijktijdig wispelturig en zelfverzekerd is wanneer het over haar muziek gaat.

Bloodflowers

Ondanks hun jonge leeftijd weet Bloodflowers perfect hoe ze een publiek aan het moshen moeten krijgen. Hun liveset zit vol met zelfgeschreven punkrock nummers. Met deze loeiharde sets spelen ze dan ook telkens de pannen van het dak. 

Sound Track ambassadeur Brent Vanneste hoorde alvast een “coole, vette vibe” en “wil dit live zien”.

Luminous Dash trok naar Limburg voor een interview, en kwam zo te weten dat de band in een niet zo ver verleden het leven zag als coverband, en dat alles kan, zolang het maar energiek en snel is en de band met het publiek goed is.

ISE

ISE zette haar eerste stappen als singer-songwriter in 2022, net 16 jaar oud. Gewapend met een gitaar en een onverzadigbaar verlangen om zichzelf uit te drukken in teksten en melodieën, creëert ze nummers die zinderen van emoties. Opvallend is haar onmiskenbare en unieke stem, die vol kracht en diepte een authentiek patina legt over haar songs. Tijdens haar live shows voel je de connectie met haar publiek vanaf de eerste noot.

Ook bij ISE ging Luminous Dash op bezoek voor een interview, en we leerden dat haar grootste angst is weggezet te worden als afkooksel van een bekende artiest, en dat op je bed zitten met je gitaar en plots een nieuw nummer bedenken een fantastisch gevoel geeft. 

Madd9

Madd9 is één van de meest opvallende stemmen uit de nieuwste generatie hip-hop talent in België. Samen met zijn vaste producer Preyas creëert hij een flitsende blend van hip-hop, funk en neo-soul. Preyas’ analoge synths en Detroit-style hip-hop drums vormen de perfecte combinatie met de catchy hooks en gecompliceerde verses van Madd9.

Sound Track ambassadeur Lefto Early Bird is alvast fan: “Producties klinken goed, goed gemixt ook. Benieuwd naar future moves!”

Dansende Beren ging dan weer naar de voorronde in Bilzen, en zag: “Madd9 bracht een soort mix van soul, jazz, hiphop en alles errond en ertussen: een soort Anderson .Paak-vibe, maar dan met een eigen twist. Bij de Bilzenaar weliswaar geen Free Nationals, maar wel een producer/pianist die volledig zijn ding deed. Dat zorgde er bijgevolg voor dat hij totaal op z’n gemak over het podium groovede, waardoor het geheel nog net dat tikkeltje cooler overkwam. Van melancholie tot trap, met hier en daar een erg vlotte rapsectie: Madd9 was met momenten een weergaloze ontdekking.”

STEVE

STEVE brengt de karakteristieke sounds van punk, hiphop, noise en funk samen op een speelse wijze. Het trio laat je kennismaken met een kleurrijk geluidspalet en creëert een passage naar een wereld vol krankzinnigheid. Met scheurende riffs en snijdende synths wordt dit alles tot uiting gebracht in een pittig arrangement.

Sound Track ambassadeur Dijf Sanders vond het alvast “Ruw en eerlijk! Rage Against The Machine in kinderschoentjes.”

Dansende Beren was er dan weer bij tijdens de voorronde in Farrm: Nadat het vooral de elektronica was die zegevierde in Hasselt, stond er met STEVE tegen het einde van de avond ook nog een echte rockband op het podium. Nu ja, ook hier was er ergens een hoekje af. Bij het drietal was dat bijvoorbeeld in de rol van een synthlijntje of een vleugje hiphop, wat ervoor zorgde dat een hersenkronkel ons al snel bij de Beastie Boys bracht. Even energiek was het in elk geval, want al bij het eerste nummer ontstond er een moshpit, die eigenlijk twintig minuten lang niet meer sloot. Met hier en daar wat uitspattingen richting grunge en punk, met daarbovenop de schreeuwerige stem van Daan Claes en drummer Jef Krieckemans die zelfs geen microfoon nodig had, stond het totaalconcept er met andere woorden als een gigantisch stevig huis.

Check zeker ook het interview dat Luminous Dash had met de band.

SUNA

SUNA gaat op zoek naar de balans tussen menselijke en niet-menselijke groove. Dit doen ze door elementen uit etnische en wereldse elementen te halen, en die te combineren met electronische invloeden.

Dansende Beren zag SUNA aan het werk op de voorronde in Farrm, en noemde de show “meteen hét hoogtepunt van de avond. Twee elektronicabedieners en een drummer leefden zich namelijk volledig uit, waardoor WERF omgetoverd werd in een bezwerende, zweterige koortsdroom. Tempowisselingen, position switches… het gebeurde allemaal, hetzij zonder dat er een stilte viel op het podium. SUNA deed in de verte zo ergens denken aan pakweg Lander & Adriaan, maar dan helemaal anders.”

Luminous Dash ging op bezoek bij de band voor een interview, waaruit wij vooral onthouden dat SUNA vooral klinkt als... SUNA!

Dit zijn de 8 Limburgse Sound Track finalisten. Wil jij live ontdekken wie van hen een jaar lang begeleiding op maat wint? En zelf mee bepalen wie de Lotto publieksprijs t.w.v. 1000 euro wint? Koop dan nu je ticket voor de Sound Track finale op 9 december in C-Mine!

Check zeker ook de playlist op VI.BE platform om alle 8 finalisten na elkaar te horen!

Sabam mei

Reclame