VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

  • 8 jun

Webinar ikorganiseer.be ism VI.BE: Coronaproof organiseren met o.a. Johan Penson

Op naar een zomer vol evenementen, maar hoe begin je daar aan als jonge of beginnende organisator? Het draaiboek van ikorganiseer.be bundelt alle tips om coronaproof te organiseren in één document. Ze lichten alle ins & outs toe in een webinar.

Op het overlegcomité van 11 mei kondigde men een stapsgewijze terugkeer naar normaal aan. Een aankondiging die heel wat perspectief bood voor beginnede organisatoren van evenementen. Het doet ons opnieuw dromen van een zomer vol evenementen. Al zal het nog steeds coronaproof moeten. Maar wat is dat nu precies coronaproof?

Webinar

ikorganiseer.be (het informatienetwerk voor jonge organisatoren waar VI.BE partner in is) heeft in functie van de relance een superhandig draaiboek voor evenementen gemaakt. Broed je op een idee om iets te organiseren voor je lokale scene? Goesting om je vrijwilligers eindelijk terug aan het werk te zetten op je event? Deze tool bundelt alle tips die jij nodig hebt, zodat jij onmiddelijk aan de slag kan om coronaproof te organiseren. Op 8 juni om 20u leggen ze bovendien de ins en outs ervan uit in een webinar. Dit is hét moment om te weten te komen waar je als organisator staat op vlak van coronaproof organiseren.

VI.BE nodigt tijdens de webinar ook expert Johan Penson uit, expert over o.a. CIRM/ventilatie, lid Covexit team en drijvende kracht achter de Sectorgids Professionele Kunsten. In zijn presentatie bekijkt het de situatie in detail voor jeugdhuizen en andere kleinere indoor concertorganisatoren. Hij gaat in op de ventilatienormen, de koppeling met de CIRM-toelating en de gevolgen voor die kleinere locaties. Johan zal ook beschikbaar zijn voor een uitgebreide vragenronde.

Over Johan Penson

Johan Penson is procesbegeleider in de culturele sector met een hoog duurzaamheidsgehalte. Zijn organisatie InfraCult is een netwerkorganisatie voor cultuurwerkers, individuele artiesten en organisaties die op een toekomstgerichte manier in de sector willen staan. Duurzaamheid, ecologie en volhoudbaarheid zijn daarbij de basisprincipes om cultuurwerkers en organisaties mee vooruit te helpen. Johan stond aan de wieg van vele initiatieven in de culturele sector en kon op zijn voormalige werkplekken steeds duurzaamheid introduceren op het vlak van infrastructuur en in de werking. Johan is coördinator van het team covexit en haalde co-creatief de sector uit lockdown en voerde onderhandelingen met de stakeholders en overheden hiervoor.

“Een co-creatief proces is pas klaar wanneer we samen met het team op een innovatieve, toekomstgerichte en flexibele manier tot een werkbare langetermijnoplossing komen.” Johan is steeds te vinden op plaatsen waar een transitie ontstaat of nodig is. Hij gelooft in verbinding, duurzaamheid en vooruitgang, vindt opportuniteiten in moeilijkheden en weet het beste in anderen naar boven te halen. Deze waarden staan centraal in zijn werk voor InfraCult.

Inschrijven voor de webinar kan helemaal gratis en doe je via dit inschrijvingsformulier.

Datum

8 juni 2021 van 20:00 tot 21:30