VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

  • 31 - 4 jan - feb

Q-DOWNTOWN zet Belgische hiphop & R&B in de spotlights

Tijdens de Week van de Belgische muziek zet Q-DOWNTOWN, hét radiostation voor de RnB- en hiphop lover, een Belgische artiest in de spotlight.

Tijdens de Week van de Belgische muziek zet Q-DOWNTOWN, hét radiostation voor de RnB- en hiphop lover, een Belgische artiest in de spotlight. Iedere weekdag verwelkomt Jolien Roets tussen 17u-19u een Belgische RnB of hiphopartiest in de studio voor een uitgebreide babbel. Geen week van de Belgische muziek zonder muziek natuurlijk. De artiest brengt z’n track ook live in een kleurrijke en cinematografische setting. Deze artiesten komen langs: DUGGY D (maandag), Cyra Gwynth (dinsdag), Lyna (woensdag), K1D (donderdag) en Bryan MG (vrijdag). Tune in, ‘cause it’s gonna be lit!

Jolien Roets: “Er zit zoveel talent in ons land en we vinden het bij Q-DOWNTOWN super belangrijk dat zij de airtime krijgen die ze verdienen. Er zitten heel veel Belgische artiesten in onze playlist en voor De Week Van de Belgische muziek hebben we een paar van onze absolute favourites gevraagd om een Downtown Session te doen. Het resultaat is fire en kan je de hele week lang horen én zien bij Q-DOWNTOWN.”

DUGGY D brengt het nummer La Guerre (maandag 31/01) 

De Nederlands-Belgische rapper maakte eerst furore in het Antwerpse hiphop collective ‘Yame’, maar timmerde later stevig aan zijn solo palmares met straffe clips en freestyles. De release van de single ‘Occupé’ en zijn remix van de track, ‘Allo’, onder het label van Ismo, zorgden voor de grote doorbraak. ‘Allo’ pakte meer dan 1,2 miljoen streams op Spotify en liet iedereen sprakeloos achter. Sinds 2020 werkt hij samen met het Nederlands-Belgische hiphoplabel Top Notch. 

CYRA GWYNTH brengt het nummer WYA? (dinsdag 01/02) 

Een jonge Belgische singer-songwriter met Nederlandse en Filipijnse roots, die met haar eerste projecten al miljoenen streams wist te verzamelen. Ze heeft onlangs haar nieuwste singles 'ALL NIGHT en WYA?' uitgebracht en is momenteel druk bezig met het schrijven van nieuwe muziek terwijl ze zich voorbereidt op releases in 2022. Cyra Gwynth's muziek is een mix van R&B, trapsoul en popmuziek met invloeden van artiesten als Kehlani, Aaliyah en H.E.R.

LYNA brengt het nummer On Me (woensdag 02/02) 

De 23-jarige Belgische met Marokkaanse roots, die een hedendaagse mix van RnB, Pop en Urban Soul brengt, bracht in 2020 haar debuutalbum ‘Lemon Haze’ uit. In 2021 wist ze hier een vervolg aan te breien met succesvolle singles als ‘Shine Like Me’, ‘On Me’ en ‘WIN’.

K1D brengt het nummer Blessings (donderdag 03/02) 

Een gevestigde naam in de Belgische hiphopscene die op podia als Pukkelpop, Crammerock en Fire Is Gold en in de voorprogramma's van internationale rappers als Rejjie Snow, Kirk Knight en Jazz Cartier stond. Hij werkte eerder al samen met namen als Chuki Beats, Woodie Smalls en blackwave. Hij broedt momenteel op een nieuw album. 

BRYAN MG brengt het nummer MYKILLI (vrijdag 04/02) 

De Gentse Bryan MG laat in 2017 een eerste keer van zich laat horen met het nummer ‘Voorbij’, een samenwerking met Vlaamse rapper Chardy, dat als een bom inslaat op de lokale scene. Kort erna stelt Bryan MG zich als solo artiest aan het grote publiek voor en brengt de tracks ‘Brand New Vibe’ en ‘OMG’ uit. Met zijn debuutalbum 'Bryan' werkte hij samen met o.a Frenna, Mula B, Broederliefde, Architrackz.... Miljoenen streams later kunnen we stellen dat hij in de smaak valt bij het Belgische en Nederlandse publiek. 

Datum

31 januari 2022 tot 4 februari 2022 23:59