VI.BE

  • 31 - 6 jan - feb

  • Leiestraat 24

Kortrijk gaststad van Week van de Belgische muziek

Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. 

Studio Brussel en Kortrijk zijn elkaar genegen. In 2019 stond het Nelson Mandelaplein in vuur en vlam tijdens de Warmste Wee, nog vroeger in 2010 was er Studio Kortrijk. Nu wordt het dus de Week van de Belgische muziek, vanaf 31 januari. Artiesten van eigen bodem staan centraal. StuBru neemt zijn intrek in de Leiestraat 24. In die winkelstraat met veel passage gaan de live-uitzendingen onder #ikluisterbelgisch, met extra aandacht voor de Kortrijkse muziekscène, veel bekijks krijgen. Er zullen ook reportages en optredens zijn op muzikale plaatsen in de binnenstad. Meer info over de exacte programmatie volgt later.

Hoogtepunt wordt de bekendmaking van De Nieuwe Lichting-winnaars, live vanuit de concertzaal van concertorganisator Wilde Westen aan het Casinoplein, op maandag 31 januari van 16 tot 19 uur. StuBru zoekt zo nieuw muzikaal talent, in een wedstrijd waarin een professionele jury negen finalisten selecteert. Luisteraars stemmen op hun favoriete band. Drie beloftevolle artiesten worden gekroond tot De Nieuwe Lichting 2022.

“We zetten hier graag onze schouders onder. Het is bij uitstek dé week om lokale artiesten nog eens goed in de kijker te zetten. Vooral de focus op nieuw en jong talent ligt ons na aan het hart. We engageren ons dan ook om samen met de winnaars van De Nieuwe Lichting een begeleidingstraject op maat af te leggen, aan de start van hun veelbelovende carrière”, zegt Tom Vangheluwe, artistiek directeur van concertorganisator Wilde Westen.

Datum

31 januari 2022 tot 6 februari 2022 23:59

Adres
Leiestraat 24, 8500 Kortrijk, België