VI.BE

Steunpunt voor artiest
en muzieksector

Internationale Vrouwendag - Netwerkevent voor FINTA community in de muzieksector
 • 8 - 22 mrt - apr

 • Het Depot Leuven

Internationale Vrouwendag - Netwerkevent voor FINTA community in de muzieksector

Ken jij al je collega’s uit de Belgische muziekindustrie? Het Depot & VI.BE brengen iedereen die zich identificeert als Female, Intersex, Non-binair, Trans, of Agender ... uit de muziekindustrie samen op het derde International Women’s Day netwerkevent.

Iédereen die zich identificieert als Female, Intersex, Non-binair, Trans, of Agender ...uit de muziekindustrie is vandaag meer dan welkom in Het Depot in Leuven. Verwacht je aan sfeer en gezelligheid, een brunch, speeddates, netwerkmogelijkheden, een inhoudelijk namiddagprogramma én een afterwork programma.  

Waarom?

Omdat er nog werk is aan genderinclusiviteit in de muziekindustrie. Met minder Finta* in artistieke, productionele, technische of leidinggevende functies, geloven we dat samenkomen ons sterker maakt en kan bijdragen aan een breder bewustzijn van zaken die ons allemaal aangaan. Let’s connect en laat ons elkaar leren kennen!

Onder de term Finta* verstaan we iedereen die zich identificeert als Vrouw, Interseks, Non-binaire, Trans of Agender. Het sterretje (*) omvat iedereen die vaak te maken heeft met ongelijkheid in een omgeving die vooral cisnormatief is.

Een jaarlijks event

Twee jaar geleden, op Internationale Vrouwendag, organiseerde Ancienne Belgique de eerste bijeenkomst. Het evenement had een grote impact, wat leidde tot de beslissing om er een jaarlijks evenement van te maken, telkens georganiseerd door een andere organisatie. Vorig jaar nam Kunstencentrum VIERNULVIER het voortouw en dit jaar verwelkomt Het Depot je met open armen. 

Programma

 • 09:00 - 09:30: Koffie, thee, ontbijt & verwelkoming
 • 10:00 - 12:30: Netwerksessie, geleid door Emeraude Kabeya
 • 12:30 - 14:00: Lunch met een concert van Rosa Butsi (artiest in residentie bij Het Depot)
 • 14:00 - 14:45: Keynote KeyChange met Marie Fol 
 • 14:45 - 15:00: Pauze
 • 15:00 - 16:30: Interactieve sessies:
 1. Mentale gezondheid & work life balance in de muziekindustrie met Tamara Van Hul 
 2. Alcohol(vrij) in de muzieksector met Eline Van Audenaerde 
 3. Hoe inclusievere evenementen organiseren met Jolien Vangeel & Yana Avramova
 4. Fundamenten voor een mentorprogramma met Marianne Catoir
 5. Voorbij het binaire: genderinclusiviteit in de muziekindustrie met Madonna Lenaert
 • 16:30 - 17:00: Plenaire feedback van de werkgroepen + afsluitende opmerkingen

​Ook nog vandaag:

 • 17:00 - 22:30: After-work sectorevenement door Het Depot met DJ Jala Jala (Lara Chedraoui & Jade Corbey) + DJ Amber & Mien. Iedereen is welkom, dus voel je vrij om ook andere teamleden uit te nodigen. Gratis toegang, maar wel even inschrijven via deze link.
 • 19:30 - 22:00: Vertoning van de documentaire 'She They Us' + panel met Selah Sue, Coely Heleen Declercq door Stad Leuven (Cinema Zed). Samen gaan ze op zoek naar oplossingen voor het prangende thema Ouderschap in de muziek. 

Vragen of opmerkingen? 

Datum

8 maart 2024 om 10:00

Adres
Martelarenplein 12, 3000 Leuven, België